Skype Multitasking No Longer Working After Jailbreak?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by tomjdavies, Aug 3, 2010.

  1. tomjdavies macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2008
  2. ZenoVT macrumors regular

    Joined:
    Apr 16, 2009
    #3
    Yea a couple ppl in the forums had this problem as well. I saw it in a couple of threads posted days ago.
     
  3. tomjdavies thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2008
  4. illutionz macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Location:
    Rhode Island
    #5
    More than a couple... :p
     
  5. tomjdavies thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    #6
    Its a right pain in the arse, I've only just started using Skype as a necessity. I don't want to have to go and restore just for that. I'm enjoying my Nexus One Live Wallpaper :(
     
  6. ZenoVT macrumors regular

    Joined:
    Apr 16, 2009
    #7
    installing backgrounder seems to have fixed the problem
     
  7. illutionz macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Location:
    Rhode Island
    #8
    What do you guys your Skype for?

    I use my Skype to call my family overseas to their mobilephone/landline. I do have their Worldwide plan for like 13 bucks or so. What I usually do is to call my Skype to go access number and they can connect me to my family that way. You do get charged for your local minutes, however....

    I thought this Skype app + multitasking will make me use less of that but I guess for now, I can't use it yet :(

    I hope someone is looking to fix this though....

    If you don't mind having most of your apps run in background, you can download Backgrounder... For the most part it works but sometimes it forces app to run on background when it's not supposed to (eg: Meebo only needs Push Notification but if you have Backgrounder, it will run on the background anyway)
     
  8. Shrek1970 macrumors member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Location:
    Australia
    #9
    There is a cydia update that fixes the skype multitasking issue, can confirm it works:)
     
  9. illutionz macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Location:
    Rhode Island
    #10
    OMG i just saw... Mobile Substrate 0.9.3226-1!!!!!

    Edit: Yes it fixes Skype

    AMEN!!!!
     
  10. kuaiyouming, Aug 3, 2010
    Last edited: Mar 24, 2013
  11. kultschar macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 26, 2010
    #12
    How do I get this?

    I only jailbroke an hour ago on my iphone 4 hence has it automatically been updated in the actual jailbreak. I cannot see any updates for this in my Cydia.

    My Skype seems to remain logged in when I am on standby so I guess I am OK and Cydia has been updated with this??
     
  12. mavis macrumors 68040

    mavis

    Joined:
    Jul 30, 2007
    Location:
    Tokyo, Japan
    #13
    If you're able to exit Skype and open it back up without having to re-load and re-sign in, you've got the new version already. ;)
     
  13. thep33t macrumors regular

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #14
    Mine still makes me sign in and send me to the blank contact screen each time I load the application...

    Hopefully this was only part 1 of his fix.
     
  14. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #15
    Why am I never able to find mobilesubstrate in Cydia? I don't see it listed in my list of installed packages and I can't find it when I search. What the heck am I doing wrong?
     
  15. thep33t macrumors regular

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #16
    there is a small chance you do not have it installed...
     
  16. kre62 macrumors 68000

    Joined:
    Jul 12, 2010
    #17
    Press on "Changes" in cydia, it should list the update.
     
  17. psywzrd macrumors 68030

    Joined:
    Feb 6, 2008
    #18
    I have the updated version. The problem is that I didn't realize you had to switch to expert mode when you're in the manage packages screen in order to see mobilesubstrate.
     
  18. bbplayer5 macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
  19. thep33t macrumors regular

    Joined:
    Jun 18, 2009
    #20
    what else are you running, i tried uninstalling everything, but did not do a fresh restore yet, so maybe we can narrow down the item breaking it (if there is one).

    I am running:
    SBSettings (w/ Activator)
    Veency
    SpringFlash
    PDF Exploit Patch
    MyWi
    My3g
     
  20. bbplayer5 macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
    #21

    Only ones of those I was using are SBSettings, PDF Exploit patch, and My3G
     
  21. bbplayer5 macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
    #22
    Stopped working after I installed Rockapp... Restoring now to make sure.
     
  22. jyj macrumors member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    #23
    yay! i'm super happy this came out. :)
     
  23. bbplayer5 macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
    #24
    have NOT installed RockApp yet, and its still working... Looks like its either rockapp or intelliscreen. Either way im avoiding them.
     
  24. moussekateer macrumors 6502a

    moussekateer

    Joined:
    May 12, 2009
    #25
    Could be either of them. Both don't use mobilesubstrate like they should, instead using their own injection methods that interfere with mobilesubstrate.
     

Share This Page