Sleep problem

Discussion in 'macOS Sierra (10.12)' started by Woofie2010, Jan 11, 2017.

  1. Woofie2010 macrumors member

    Woofie2010

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Location:
    Australia
    #1
    Hi, I have a mid 2014 MacBook pro 13inch laptop, and i just recently did a install ofhehe sierra over my current sierra to try and fix a problem, so I'm thinking that this may have caused this issue as i never used to have it before.


    Randomly when I wake my Mac up from sleep (After closing the lid) i will wake up to a completely blank screen, however the mouse is still there and is moveable. If i click the enter button i will get a quick flash of the login screen, and then it returns the a blank screen.

    A restart does not help, as it will show the apple logo and then boot to a blank login screen.

    The only solution i have found is to enter my password on the blank screen and hit enter, and this is then bring me to the desktop with my screen working.

    Any help would be great
     
  2. RednBlue macrumors member

    RednBlue

    Joined:
    Dec 17, 2013
    Location:
    Reading UK
    #2
    Various threads on here from people who have had the same problem (including me). See: http://forums.macrumors.com/threads/black-screen-after-update-to-10-12-2-imac.2021483/
     
  3. hack1nt0sh macrumors newbie

    hack1nt0sh

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Location:
    Australia
    #3
    My 2013 27" iMac running 10.12.2 is refusing to sleep on its own. Based on "pmset -g assertions" and activity monitor output, hidd seems to be the culprit. I am using BT Apple keyboard and mouse.

    Even when I put it to sleep manually, the Thunderbolt Promise Pegasus RAID array doesn't shutdown automatically, the way it used to before. This problem might have started a few months ago even before 10.12.2 update.

    The only changes, I can recall since it used to sleep without issues are as follows:
    - Apple replaced the internal hard disk of this iMac under one of the replacement program.
    - Upgraded to 10.12

    I have already reset SMC and deleted all printers. How do I diagnose it further?
     

Share This Page