Slow wifi in iOS 8?

Discussion in 'iOS 8' started by bobright, Sep 17, 2014.

  1. bobright macrumors 601

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #1
    Is it just me or is there lag in Safari page loading? I am even having some pages macrumors for instance just give me a blank white page at times. I was on another forum and the page only loaded halfway. It's been a disaster for me, never had any of these problems prior to updating. Smh
     
  2. hovscorpion12 macrumors 65816

    hovscorpion12

    Joined:
    Sep 12, 2011
    Location:
    USA
    #2
    Yes, Same here on iPhone 5S and iPad 4. Waiting until work tomorrow to test their Wi-Fi to see if its the same. If it is then iOS 8 bug.
     
  3. sanke1 macrumors 65816

    sanke1

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #3
    I am wondering if the lag has deliberately been introduced to prevent frequent Safari crashing or tabs reloading.

    But apart from stuttering keyboard coming up while tapping address bar, Safari feels slightly improved overall. We need to give more time to Apple to iron out few niggles.
     
  4. Wowzera macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Brazil
    #4
    Wifi is slow here too, not only in Safari, but specially in WhatsApp.
     
  5. OHCasper macrumors newbie

    Joined:
    Jul 6, 2010
    #5
    All apps seem much slower over wifi on both iPhone 5s and iPad Mini. Same apps over LTE are fine. I thought my wifi was acting up, but both computers in the house are fine. My wife's iPhone which hasn't been upgraded to iOS 8 is also fine. Also noticed when in Safari on wifi the spinning activity icon next to the wifi icon rarely if ever goes away. Normally it's only there during page loads.
     
  6. Yun0 macrumors 65816

    Yun0

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Location:
    Winnipeg, Canada
    #6
    wifi fine on the 5, & has been on every beta & every os since i owned the phone on launch day..getting near 60mbps on 2.4ghz & 95mbps on 5ghz, no drops ever. idk how people have all these random problems..

    router is a tplink tl-wdr4900 v1.3 with dd-wrt
     
  7. CasuallyDressed macrumors 6502

    CasuallyDressed

    Joined:
    Sep 16, 2014
    Location:
    Bournemouth, UK
    #7
    I noticed it was slow in youtube. Home wifi so I know its fast but for the first time ever it loaded a usually HD video in like 240p or something.
     
  8. Wowzera macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Location:
    Brazil
    #8
    Exactly the issue I am currently having.
    Any help? Tell me, please, if you find a solution!
     
  9. shady25 macrumors member

    Joined:
    Sep 16, 2014
    #9
    Safari was pretty slow for me earlier. It's fine now
     
  10. jonathan1683 macrumors member

    Joined:
    Dec 18, 2011
    #10
    I noticed this too I thought my router www bugged. my router puts out wireless n and g so I switched over to g and its working again.. ipad air
     
  11. dsh3 macrumors 6502

    dsh3

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Location:
    Denmark
    #11
    Exactly the same thing I am experiencing too. Tried resetting network settings without helping, neither did reset all or even a full reset without restoring from backup. Argh!

    EDIT: Tried three difference WiFi networks now, same issue on all three.
     
  12. The Phazer macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    London, UK
    #12
    Discovering new WiFi points and connecting is also very, very slow. As in often hitting Apple's timeout slow.
     
  13. TheBuffather macrumors 6502

    TheBuffather

    Joined:
    Jul 19, 2009
    Location:
    Orlando, FL
    #13
    I've been banging my head trying to figure out what the issue is. As a dev, I've had the beta for a while. The GM was terrible on WiFi; so bad, I had to use LTE if I wanted any connection at all. When I installed the public release today (and set up as a new iPhone), I had the same problem.

    I used OS X's WiFi diagnostics to select a better channel for my wireless network, and that fixed it. So, until I read this thread, I thought that one of my neighbors (I live in an apartment) got a new wireless router that was screwing with my channels.

    I'll continue to test it out and see if the slow downs come back.
     
  14. Zxxv Suspended

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Location:
    UK
    #14
    I was going to post Safari is....slower but I think macrumours is being hammered at the moment. Tried some other sites and theyre fine
     
  15. j0han macrumors 6502

    j0han

    Joined:
    Jul 24, 2010
    Location:
    Sweden
    #15
    its the wifi general not only safari. and 5ghz is unstable, been waiting for a 8.0.1 for a week ;)
     
  16. bobright, Sep 18, 2014
    Last edited: Sep 18, 2014

    bobright thread starter macrumors 601

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #16
    I see I'm not the only one and yeah it isn't specific to macrumors for me.

    Edit: this is a bad safari problem I just lost the ability to even connect online nothing but a blank page and a stuck loading bar, yet Tweetbot and other apps worked completely fine. I had to reboot my device in order for it to work.
     
  17. Yun0 macrumors 65816

    Yun0

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Location:
    Winnipeg, Canada
    #17
    https://itunes.apple.com/ca/app/wifi-sweetspots/id855457383?mt=8

    run this app & see what throughput u (u as in whoevers having wifi problems which seems like everyone in here but me) get to ur router when the issue is present, on both freq bands. the app tests the local connection between the device & router, not internet speed with ur isp
     
  18. bboucher790 macrumors 65816

    bboucher790

    Joined:
    Mar 23, 2007
  19. Zxxv Suspended

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Location:
    UK
    #19
    why are these things not picked up in beta testing?
     
  20. scottw75 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 18, 2014
    #20
    I'm having problems with a retina iPad mini on a 5ghz wifi network. When I switch to 2.4ghz it works.

    When on the 5ghz it works for a short period then gives up and lags. A reset fixes it again for a few minutes but it always comes back.
     
  21. ram161 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 24, 2013
    #21
    Same here I have slow wifi now after I updated to iOS 8 (I'm using iPhone 5s)
     
  22. Shanghaichica macrumors 603

    Shanghaichica

    Joined:
    Apr 8, 2013
    Location:
    UK
  23. Dubberton macrumors regular

    Joined:
    Oct 9, 2013
    #23
    yes much slower. maybe some forced obsolescence from Apple
     
  24. Zxxv Suspended

    Joined:
    Nov 13, 2011
    Location:
    UK
    #24
    if that were true then why are no news/rumour sites picking up on this? as there really is no need for safari to slow down.

    And if its a bug why wasn't it picked up in beta testing? what do they do in beta testing :rolleyes:
     
  25. The Phazer macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Location:
    London, UK
    #25
    It was certainly *reported* to Apple. I did it myself.
     

Share This Page