Slowdowns after a couple minutes of uptime?

Discussion in 'MacBook Pro' started by escherize, Aug 29, 2011.

  1. escherize macrumors newbie

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #1
    Hello,

    I have a 13 inch early 2011 mbp. It used to run alot smoother but performance has started degrading quite noticeably lately. It runs smooth and fast for about 5 or 10 minutes after a reboot, but son after will start to act very slow. I've seen other mbps and even mbs that don't scroll as choppy as mine, when mine has an i7... :(


    I tried resetting the system managment controller (http://support.apple.com/kb/HT3964), but that has been no help. Would reinstalling OSX help? I mean this computer should be really fast, But it can stutter playing 720p youtube videos when nothing but the browser is open...
     
  2. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #2
    It sounds like there is some other process running in the background.

    Open Activity Monitor (in /Applications/Utilities/), set it to show "All Processes", and look through the list to see what else might be using CPU resources.
     
  3. escherize thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 29, 2011
    #3
    So, it's sort of slow right now. Not terrible, but not fresh.

    Here's what my activity monitor looks like: (http://cl.ly/0R1G3e1G0E3M0h110C1w)


    Any tips about what I should do?
     
  4. negativzero macrumors 6502

    Joined:
    Jul 19, 2011
    #4
    Nothing wrong with it now but I would suggest ditching chrome for safari as it's faster and uses less resources.

    The other thing you can do is download onyx and do a full system cleanup from it.
     

Share This Page