the "slide to unlock" sometimes lags/freezes

Discussion in 'iPhone' started by michael31986, Jul 17, 2009.

  1. michael31986 macrumors 68030

    Joined:
    Jul 11, 2008
    #1
    i don't remember having this with the update before 3.0, but anyway on 3.0 it has happened maybe 3 times since i updated, very few as you can see and the way to fix it is to let the screen go off and then hit the home key and swipe again( and it usually works then). I think it may be a lag, but not sure. anyone else have this.
    btw i have restored as new iphone so its not that and it only happened after 3.0 it seems.
     
  2. mstier09 macrumors regular

    Joined:
    Jun 22, 2009
    #2
    I've Noticed this too, a stutter not a freeze though, but I'm Jailbroken so it could be due to that
     
  3. Davoo macrumors member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    #3
  4. GoCubsGo macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #4
    I have this issue and the only way to fix it is to basically "relock" the screen with the top button. I don't know what causes it, but it has not happened often enough for me to care.
     
  5. SeanMcC macrumors regular

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Location:
    Minneapolis
    #5
    I also have this problem, but it has not started since 3.0. My iPhones have frozen during the slide since I can remember.
     
  6. dagomike macrumors 65816

    Joined:
    Jun 22, 2007
    #6
    I had this sometimes on my 2G too. Usually it's been booted for a while and a reboot takes care of it.
     
  7. michael31986 thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jul 11, 2008
    #7
    yea i think it happened once or something on the last software, but im not sure. i know it definitely happened now and yes the way to fix it is to hit the power button on top and then unlock it again.
     
  8. michael31986 thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jul 11, 2008
  9. michael31986 thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jul 11, 2008
  10. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #10
    It's just a part of the phone. It will lag sometimes. Nothing is perfect. Don't worry about it.
     
  11. /b/ macrumors member

    Joined:
    Sep 1, 2008
    #11
    Same here, there was almost no lag in the unlock screen in 2.2.1. But in 3.0, it takes a few seconds and not as smooth on my iPhone 3G.
     
  12. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #12
    I personally am going to downgrade my 2G back to 2.2.1, much more faster and responsive. I don't know if 3.0.0 was made to make older phones clunky in performance, but I know 2.2.1 is better in speeds.
     
  13. michael31986 thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Jul 11, 2008
  14. jav6454 macrumors P6

    jav6454

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #14
    I will keep my comment until 3.1 is out, for now, I am seriously considering going back to 2.2.1. If 3.1 fails to speed up my 1st Gen, I will end up doing it.
     

Share This Page