Time capsule shows up in finder but I can't connect

Discussion in 'Mac Accessories' started by macgrl, Mar 24, 2009.

  1. macgrl macrumors 65816

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #1
    My time capsule shows up in finder under shared devices but when I click on it and it tries to connect it says 'connection failed' this is annoying as I would like to access the external hard drive that I have connected to it. I am having no problems at all doing scheduled backups to the TC via time machine
     
  2. Wingnut330 macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 16, 2008
    Location:
    Central Ohio - USA
  3. gr8tfly macrumors 603

    gr8tfly

    Joined:
    Oct 29, 2006
    Location:
    ~119W 34N
    #3
    I believe it's a problem with the latest firmware (7.4.1). Downgrading to 7.3.2 has fixed this problem (and dropping PPPoE) for some. I have an AEBS which does the same thing. It's functional, as far as access point and [usually] Airdisks, but it will go into a mode where it is seen by Airport Utility (in the list), but can't connect. I haven't downgraded, yet, but I've very tempted. It did fix someone else's PPPoE issues, though.

    Only fix for it getting into that mode is unplugging to reboot it (AFAIK).
     
  4. rgarjr macrumors 603

    rgarjr

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    Southern Cal
    #4
    Yeah I had the same problem with my aebs and a USB hard drive. Just wouldn't connect. It could be a password thing.

    After you get it going however u won't have any problems connecting to it.
     
  5. Tymmz macrumors 65816

    Tymmz

    Joined:
    Jan 6, 2005
    #5
    What's your TC's name?

    I had the same probem and after I chose a name without any special characters it seemed to have solved the problem.
     

Share This Page