tvOS Beta Issue

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by scottct1, Jun 13, 2016.

  1. scottct1 macrumors regular

    scottct1

    Joined:
    Jun 7, 2012
    Location:
    Connecticut USA
    #1
    Well I just did the update to tvOS Beta andit went through step one and step two... and now it just keeps rebooting itself... its stuck in a loop.

    Any ideas?
    --- Post Merged, Jun 13, 2016 ---
    Well... may have found a bug.. plugged it into a different monitor and it works fine.. it for some reason does not like my Insignia Monitor no matter what resolution I set the Apple TV to. (It was working fine with it before the update.)
     
  2. Che Castro, Jun 13, 2016
    Last edited: Jun 13, 2016

    Che Castro macrumors 603

    Joined:
    May 21, 2009
    #2
    can you show us a screenshot of dark mode or better a video

    that's the only thing i care about in this update
     
  3. d21mike macrumors 68040

    d21mike

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Location:
    Torrance, CA
    #3
    Curious. I know you have to install the tvOS Beta while USB Connected to your Mac iTunes. However, will the following Beta Updates install over the air? Including the Gold Master?
     
  4. ajiuo macrumors 65816

    Joined:
    Apr 9, 2011
    #4
    Anyone have any clue how to get HomeKit to work? Siri just says no devices found.
     
  5. scottct1 thread starter macrumors regular

    scottct1

    Joined:
    Jun 7, 2012
    Location:
    Connecticut USA
    #5
    This update was done as an OTA update. No USB-C Cable needed. :)
     
  6. Crazy Badger, Jun 14, 2016
    Last edited: Jun 14, 2016

    Crazy Badger macrumors 65816

    Crazy Badger

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Location:
    Scotland
    #6
    Working fine for me with an OTA update. Dark mode looks better than the blinding white, although it looks a little strange in some apps (e.g. Plex). Maybe these will need some updates to make best use? My preference would have been 'black' rather than dark, but its a step in the right direction.

    Updated remote app is brilliant and can't wait to see some Siri integration, mainly in Plex. Oh, and did I mention it now outputs in 4K :D
     
  7. Che Castro, Jun 14, 2016
    Last edited: Jun 14, 2016

    Che Castro macrumors 603

    Joined:
    May 21, 2009
    #7
    So when the next beta comes out it will be OTA ?
    And when the official tvos 10 comes out in the fall do we have to restore ?
     
  8. inkahauts macrumors regular

    Joined:
    Sep 7, 2014
    #8

    Wait are you saying you have 4K output via HDMI on your appletv 4?
     
  9. skwood macrumors 6502a

    skwood

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Location:
    Tonbridge, UK
    #9
    Is the version of HDMI on the ATV4 even 4K ready?
     
  10. 2010mini macrumors 68040

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #10

    pics of dark mode please.


    4k??? How's that even possible?
     
  11. ajiuo macrumors 65816

    Joined:
    Apr 9, 2011
    #11
    Some issues I'm having...

    A lot of times when I'm watching a video it will seem to lose its Internet connection and I'll get the little spinning loading thing... Only way to fix it is a reboot.

    Also dark mode looks horrible on the computer app... None of the text has been updated. I hope this is a sign that the whole app is going to get redesigned. It's really been a horrible app from the get-go. The new remote is really bad to scroll through a long list with. Also I want to scroll by name and I constantly find myself sideswiping over to a different category and then having to start all over again... It's really horribly designed. I'm surprised Apple even shipped the AppleTV was such a horrible app.
     
  12. Otago Lad macrumors member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Location:
    New Zealand
    #12
    Anyone else finding that you can't silence the Navigation Clicks (ie sounds when swiping) in tvOS 10?

    Also, Crazy Badger mentioned an updated Remote App - is this available?
     
  13. skwood macrumors 6502a

    skwood

    Joined:
    Jul 8, 2013
    Location:
    Tonbridge, UK
    #13
    Yes available in the developer center. Needs iTunes 12.5 or Xcode 8 to install.
     
  14. Che Castro macrumors 603

    Joined:
    May 21, 2009
  15. Creek0512 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #15
    You guys are too easy.
     
  16. 2010mini macrumors 68040

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #16
    ........ You are getting coal in your stocking this christmas.
     
  17. Creek0512 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #17
    Perhaps you should check who actually said it....
     
  18. 2010mini macrumors 68040

    Joined:
    Jun 19, 2013
    #19
    You delivered the bad news. Only coal for you! :p
     
  19. CarlJ macrumors 68000

    CarlJ

    Joined:
    Feb 23, 2004
    Location:
    San Diego, CA, USA
    #20
    So you're saying he's got a non-exclusive irrevocable option for the delivery of coal by late 2016?
     
  20. ajiuo macrumors 65816

    Joined:
    Apr 9, 2011
    #21
    You guys forget... USBC is 4K capable... Maybe the HDMI port is the legacy port and they plan on using USBC for 4K
     
  21. inkahauts macrumors regular

    Joined:
    Sep 7, 2014
    #22
    Well that wouldn't follow anyone else's way of doing it...so I don't see that happening. But... Would allow them to maybe use that for video including 4K and leave the HDMI out for audio direct to a av receiver... interesting thought. But I don't see that happening.
     
  22. Che Castro macrumors 603

    Joined:
    May 21, 2009
    #23
    I'm having AirPlay issues on the beta , can I go back to 9.x without doing a restore ?
     
  23. neander macrumors regular

    Joined:
    Aug 19, 2014
    #24
    I also ****ed up and did the OTA Beta update.. had no idea it was for TVOS 10.. had a beta of 9.3.x installed earlier, and now I can't skip forward in the video in some apps....

    Very nice (to have) dark mode though.
     
  24. ajiuo macrumors 65816

    Joined:
    Apr 9, 2011
    #25
    10 beta 1 is horrendous... I constantly have to reboot it and my remote won't respond half the time... Trying to make it to beta 2 without restoring to 9.x it's tough though.
     

Share This Page