Wi-Fi Problems

Discussion in 'macOS Sierra (10.12)' started by bemed, Aug 28, 2016.

  1. bemed macrumors newbie

    bemed

    Joined:
    Oct 30, 2015
    Location:
    Livepool, UK
    #1
    Hi all,

    I have a 2015 15" rMBP and I am struggling with the wi-fi.

    The connection drops every 5 minutes since I installed Beta 7.

    Does anyone knows what I can do to solve this?

    Thanks
     
  2. Feenician macrumors 601

    Feenician

    Joined:
    Jun 13, 2016
    #2
    I have the same Mac but don't have those issues. When researching it before buying though I see that a number of people complain about wifi drops from both bluetooth usage and USB 3.0 drives. As a troubleshooting step you might try removing any external drives and disabling bluetooth to see if that clears up.

    Even before that though you might want to do a few things: -

    - delete and add your wifi connection
    - delete and add your wifi adapter from network preferences
    - try other wifi access points to see if the problem is universal
    - enable 5ghz on your wifi if possible. The issues with Bluetooth and USB drives I mentioned above are due to interference on the 2.4ghz range
     
  3. lorro macrumors newbie

    Joined:
    Jul 16, 2015
    #3

    Same here, 2013 late 13" rMBP.

    Since Beta 7, Beta 8 doesn't solve the problem.
    It takes 3-4 min to connect to network

    With Beta 6 no problems.
     
  4. bemed thread starter macrumors newbie

    bemed

    Joined:
    Oct 30, 2015
    Location:
    Livepool, UK
    #4
    Thanks, I'll try this since beta 8 did not solve my problem.
     

Share This Page