World of Warcraft 5.0.4

Discussion in 'Mac and PC Games' started by Caviar, Aug 28, 2012.

  1. Caviar macrumors member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    #1
    Anyone having any problems on MacBooks/Pro?

    I'm really having massive heat issues.
    During Cata(4.3.4 or before), I didn't have any heat issues at all.
    I even played Cata yesterday.

    But today after applying 5.0.4, I'm sometimes hitting 90C and averaging around 80 to 85,
    Even if I set my fan control software at a high rpm.
     
  2. zeemeerman2 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 21, 2010
    #2
    Try lowering your video settings. Mists of Pandaria has some new graphical enhancements, albeit smaller changes than Cataclysm had. This might be the cause of your problem?
     
  3. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
    #3
    It could also be possible that you had a framerate limit previously that was reset during patching, take a look in the settings.
     
  4. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #4
    MOP makes my 2012 MBP graphics run at about 70-80 all the time.
     
  5. alexreich macrumors 6502a

    alexreich

    Joined:
    Jan 26, 2011
    #5
    I'm a fairly new player (no more than a week), but I actually found out that the new update messed up most of my pet management options. In Spellbooks & Abilities (I think that's what it's called) the Pet tab is missing. Also, the table of commands (the table above your numbered attacks) for my pet was missing so I had to insert a script to be able to view/use it.

    I'm sorry if I didn't describe the issues I had very well, but I'm very new to this game and don't fully comprehend it all yet. I'm playing the latest expansion of WoW available, Cataclysm, by the way.

    Leveled up 15 times today! :)

    Went from Level 15 to Level 30 in about 5 hours.
     
  6. eXan macrumors 601

    eXan

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Location:
    Russia
    #6
    Well, they did move various interface stuff around, take a look in all the possible places =)

    Can't tell you exactly where to look because on EU maintenance isn't over yet.
     
  7. Json81, Aug 29, 2012
    Last edited: Aug 29, 2012

    Json81 macrumors member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    #7
    80-90 is normal temps for MBP with full load.
    As someone suggested, maybe you had frame limit active before?
     
  8. Miharu macrumors 6502

    Miharu

    Joined:
    Aug 12, 2007
    Location:
    Finland
    #8
    They have modified the full screen mode and resolutions. Also, previously you could use an option to have CMD work as CTRL, freeing up CTRL key for a function like push to talk in Ventrilo etc. That way all my keybindings were like CMD-1 CMD-2 and so on, but now they are CTRL-1, CTRL-2... So I can't push push to talk and play at the same time. CMD and CTRL do work interchangeably though.

    I would post about this on the Mac support forums but only you need an american WoW licence for it :(
     
  9. mully1121 macrumors member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    #9
    The pet management tab has been moved to a separate interface. If you have the stock UI set up it should be on the bottom right (icon is a horse head). The new interface manages both mounts and pets. FYI, you can name your companion pets now (just right click on the appropriate pet and there's a drop down menu).
     
  10. Json81 macrumors member

    Joined:
    Jan 9, 2012
    #10
    shift-p :)
     
  11. Tezzamacuser macrumors member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    #11
    Started playing wow again over the weekend it ran perfectly on my gfs macbook 2009 spec. After the patch I can't play it anymore the game runs fine for 2-5mins then the framerate just glitches out big time. It goes all laggy like the computer is loading up something massive and it doest it in one second intervals. Closing the game and restarting it sorts it out but only for the same 2-5 mins I have turned the gfx settings right down updated the drivers on the nvidia 9400m but still no luck. Any advice on this would be appreciated as blizz wont say anything when I post on the tech forums. Cheers
     
  12. Sayer macrumors 6502a

    Sayer

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Location:
    Austin, TX
    #12
    This is a huge patch to the game and a lot of new graphics/sounds need to be downloaded and the files on disk "optimized."

    Some of this activity happens on demand e.g. when you go to an area you hadn't been to before you may suddenly be downloading or grinding the HDD as the game re-caches things.

    The game launcher usually handles optimizing/downloading but you still see it happen in game when you go to areas with lots of people for the first time (all the players armors/weapons/mounts have to be re-cached) or to a large new area like when changing continents, going to Northrend for example.

    Performance should even out after letting the game go for a while, its normal for the most part.

    And if you are worried about heat, try going to the Options (press Esc) and in the Graphics controls turn down the view distance and/or water effects. Those two will go a long ways toward dropping the power needed to run the game.

    Tweaking graphics settings in desktop games is normal and expected. It doesn't mean Mac OS X is junk for gaming or the game is "unoptimized" or is a "bad port." You'd be amazed at how many people play WoW with most of the visual effects turned completely off and the graphics set to the lowest setting.
     
  13. Fender2112 macrumors 65816

    Fender2112

    Joined:
    Aug 11, 2002
    Location:
    Charlotte, NC
    #13
    If you are using addons, make sure they are updated or turned off. Patch day always creates issues with addons. :(
     
  14. Huntn macrumors G5

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #14
    Frames? Serious?
     
  15. joeysarks macrumors regular

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Detroit
    #15
    On my laptop I've always ran WoW at low settings/30fps to keep down on heat/fan noise (cept for view distance)

    Since this patch though it's running hot on the same settings, and my fans are full blast the entire time I play. I also noticed the graphics look alot worse on low settings than they used to.

    Blizzard responded to these issues on the forums, saying they're working on the issues but no guess on how long it'll take:/
     
  16. Statelymwhite macrumors regular

    Joined:
    Apr 1, 2011
    #16
    Blizzard acknowledges this is an issue, and is apparently working on it. Many, including me, see high CPU usage (and heat) even sitting idle at the login screen.

    This is not supposed to be normal.
     
  17. Golem macrumors 6502

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    Sydney,Australia
    #17
    Their is an issue and a unofficial fix. Their was a post in general about 18 hours ago but I did'nt bookmark it as I was fine when I checked.

    Try mac customer support forum.
     
  18. Peace macrumors Core

    Peace

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Location:
    Space--The ONLY Frontier
    #18
    No..LOL

    Degrees..hehe

    I'm running it at 30fps
     
  19. Huntn macrumors G5

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #19
    Like 70-80°? ;)
     
  20. bobr1952 macrumors 68020

    bobr1952

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Location:
    Melbourne, FL
    #20
    This is the thread dealing with the excessive CPU usage:

    http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/6412493648
     
  21. DaveNinja macrumors 6502

    DaveNinja

    Joined:
    Oct 18, 2005
    #21
    I guess they have it fixed on beta update. hopefully they'll push a fix by tuesday at the latest
     
  22. shulerg macrumors regular

    Joined:
    Nov 18, 2009
    #22

    Get out while you still can.
     
  23. Glope, Sep 9, 2012
    Last edited: Sep 9, 2012

    Glope macrumors member

    Joined:
    Dec 17, 2011
    #23
    Is anyone having issues with 'right click'?
    I was fine using addons such as Healbot and Vudoh which allowed command+click to act as right click, but now it only works say once every 50 tries!
    Help? :)

    Edit: It seems tapping the track pad acts as left click only, but pressing it enables the right click o_O
     
  24. High Five Ghost macrumors member

    High Five Ghost

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Location:
    Youngstown, OH
    #24
    I almost started playing in '06, I started in mid August when I got my new rMBP, I absolutely ADORE the game.

    I can see the addiction beginning...

    It's an experience, not a game.
     
  25. shulerg macrumors regular

    Joined:
    Nov 18, 2009
    #25
    That is how it begins, it hits your bloodstream and then you are floating on a magic carpet above the clouds, stargazing and puffing on the finest weed in the Southfarthing...have fun and take frequent breaks:)
     

Share This Page