3G showing???

Discussion in 'iPad' started by iHeartsteve, Mar 18, 2012.

  1. iHeartsteve, Mar 18, 2012
    Last edited: Mar 19, 2012

    iHeartsteve macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #1
    I just exchanged my 32g wifi for the Verizon one today and set it up. My iCloud restored well and everything works fine this time.

    But why is the 3G coming up and not LTE? It's working fine with out wifi so I guess I won't complain :cool:


    Update: I turned off cellular data last night bc I was at home and only needed wifi, why waste data plan? So today I wake up and LTE is showing!

    That's good but I didn't turn it back on.lol when I'm at home I only have wifi on and turn off LTE and cellular data off in settings
    .
     
  2. ZBoater macrumors G3

    ZBoater

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Sunny Florida
    #2
    Did you sign up for a plan yet?

    Are you in a LTE coverage area?
     
  3. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #3
    Did you set up the Verizon service? It won't show LTE until you set up service ... on top of that, are you sure you're in a LTE coverage area?
     
  4. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #4
    Yes I signed up for plan 20$ one. Yes according to map, I should have LTE
     
  5. ZBoater macrumors G3

    ZBoater

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Sunny Florida
    #5
    Then it should show LTE. Go to your nearest Verizon store. If they have other devices there catching LTE and yours doesn't, I'd exchange it.
     
  6. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #6
    Oh no im so tired of exchanging lol. Is it odd that I'm on the 3G network now?
     
  7. ZBoater macrumors G3

    ZBoater

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Sunny Florida
    #7
    It seems odd. If you are on a LTE plan, and you are in a LTE area, it should say (and perform like) LTE. I'm not as familiar with Verizon iPads, but at the very least I'd have someone at Verizon check it out.
     
  8. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #8
    Yeah esp bc I'm paying for LTE service.
     
  9. dontwalkhand macrumors 601

    dontwalkhand

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Location:
    Phoenix, AZ
  10. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #10
    I don't know? How would I check that?
     
  11. Mlang2000 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 17, 2012
    #11
    Mine is doing the same thing, but I haven't left the house with it yet. Even though I'm inside the Verizon 4G LTE map, I assume my house happens to be in a dead spot. I have AT&T for phone service so I don't have anything else to test with until I take it out tomorrow.
     
  12. dontwalkhand macrumors 601

    dontwalkhand

    Joined:
    Jul 5, 2007
    Location:
    Phoenix, AZ
    #12
    On the side of the iPad, there is a SIM Card slot like an iPhone.
     
  13. ejisfun macrumors regular

    Joined:
    Jan 7, 2011
    #13
    Stupid question I know... But is LTE on in settings? Don't want you to make an embarrassing trip to the Verizon store. ;)
     
  14. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #14
    Lol yes its turned on in settings :D
     
  15. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #15
    Anyone else have this problem and get it fixed? How do I check sim card?
     
  16. Gathomblipoob macrumors 601

    Gathomblipoob

    Joined:
    Mar 18, 2009
    #16
    Area coverage maps are sometimes inaccurate, especially at the peripheries. Could this be why you're not picking up LTE?
     
  17. Blorzoga macrumors 68030

    Blorzoga

    Joined:
    May 21, 2010
    #17
    I had the same issue because I didn't want to initiate a data plan unless I was sure that I'd get LTE, so I first went into an Apple store to ask the why the "LTE" was not appearing in the corner of the screen. The moron, er genius, told me that that was normal and that 3G actually was what it should read, that it meant LTE. I politely thanked him, not arguing with him, even though I knew he was completely clueless. I then went to a Verizon store where they had an iPad running on LTE and sure enough, it said LTE in the corner. I then showed him my iPad that only read "3G" and he informed me that it would not read "LTE" until I actually initiate a data plan. I haven't done it yet, but I at least confirmed that there was LTE in my area because I'm not far fom the Verizon store.

    ----------

    Did you sign up for a data plan?
     
  18. Mlang2000 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 17, 2012
    #18

    Yes, signed up yesterday.
     
  19. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #19
    Thanks for post. I signed up via one the iPad and received confirmation email from verizon w my new wireless number for the iPad. Is that initiating it? It's still saying 3G.
     
  20. Blorzoga macrumors 68030

    Blorzoga

    Joined:
    May 21, 2010
    #20
    If you're paying for a data plan and Verizon's website says you should get LTE, and you're still only getting 3G, I would take it to the nearest Verizon store and show them, maybe get a refund.
     
  21. Xscapes macrumors regular

    Joined:
    Oct 16, 2011
    Location:
    New York
    #21
    Have you Enable LTE? Theres an option in Cellular Data.
     
  22. iHeartsteve thread starter macrumors 65816

    iHeartsteve

    Joined:
    Feb 12, 2012
    #22
    Looks like I'll have to do that.

    ----------

    Yes it's enabled.
     
  23. BHP41 macrumors 6502a

    BHP41

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Location:
    United States of America
    #23
    Try restarting it. I had this issue with mine where it would drop LTE constantly. A restart seems to have fixed it.
     
  24. Bryanw3535 macrumors regular

    Joined:
    Apr 15, 2006
    #24
    Did you test it outside of your house? If you look at the Verizon terms of service, you'll see that they don't guarantee service inside home.
     
  25. ipoddin macrumors 6502a

    ipoddin

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Location:
    Los Angeles
    #25
    It's not odd. I'm in Los Angeles, a Verizon LTE area. I get LTE. But yesterday, inside the mall, it dropped down to 3G. It happens. Once I moved to a different area, back to LTE
     

Share This Page