Can anyone help me with some ios 5 problems?

Discussion in 'iPhone' started by SomeonePlzHelp, Aug 31, 2011.

  1. SomeonePlzHelp macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #1
    Okay so I have had ios 5 beta 4 for a while, and it was working great, then it just stopped working today, so i updated to beta 7.
    Now that I am on beta 7 my phone will not receive text messages..
    I have tried restoring multiple times, yet nothing works.

    I would almost be happy just going back to 4.3.5 or whatever.

    Someone please help so I can go back to using my phone for texting along with everything else.
     
  2. ParagJain macrumors 6502

    Joined:
    Jul 24, 2011
    #2
    Have you tried sending messages and then confirmed if that has been received? also, did you check with service provider if the gateway/server is having some issues.

    upgraded iP4 today to beta 7 and so far, both sent and received messages on SMS & whatsapp, and all seems well...
     
  3. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #3
    Yeah I used my dads phone, and tested sending texts to my phone, and it doesnt receive them.
    I have to do a hard restart and occasionally they will pop up at the lock screen, but then they wont come in after that.

    Currently I am trying to restore with beta 6 to see if that makes a difference.

    (This same issue happened when I tried going from beta4 to beta5 like a month ago. it wouldnt receive texts, so I went back to beta4 and it worked fine.)
     
  4. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #4
    Didn't make a difference.
    My phone still does not receive text messages for some reason.
    Any help would be greatly appreciated.
     
  5. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #5
    If anyone has any more help that would be great.
    I don't want to have to go buy a new phone today...
     
  6. cinek macrumors 6502

    Joined:
    Mar 12, 2011
  7. Gjwilly macrumors 68030

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
    #7
    There was an other thread about beta 5 or beta 6 and someone was having the same problem.
    I'll see if I can find it.
    I don't remember seeing a resolution though.
     
  8. Kyotoma macrumors 68000

    Kyotoma

    Joined:
    Nov 11, 2010
    Location:
    Carnegie and Ontario
    #8
    Did you try a restore as new to iOS 5 beta 7? Or resetting your network connection under Network in General?
     
  9. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #9
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A5313e Safari/7534.48.3)

    Yeah if you could find it, it might possibly be helpful.
     
  10. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #10
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A5313e Safari/7534.48.3)

    Yeah I tried that. I also tried beta 6 and it didn't work.
    This problem only started when I went from beta 4 to beta 5, 6, or 7.

    And yeah I reset the network settings, still didn't work :/
     
  11. jacollins macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 19, 2010
    #11
    Submit a ticket to Apple through your developer account.
     
  12. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #12
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A5313e Safari/7534.48.3)

    I don't have a dev acc.
    My step brother put my udid on his list cause he is a dev
     
  13. wpotere Guest

    Joined:
    Oct 7, 2010
    #13

    Tis the price you pay for running beta software.
     
  14. JASApplications macrumors 65816

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Location:
    Scarborough, United Kingdom
    #14
    Ask your brother to tell Apple then.
     
  15. Vertigo50 macrumors 65816

    Vertigo50

    Joined:
    Apr 11, 2007
    #15
    Why would you buy a new phone? Worst case scenario, just put the phone in DFU mode and restore it to 4.x version, then set it up as new. Buying a new phone would be ridiculous.
     
  16. Queen of Spades macrumors 68030

    Queen of Spades

    Joined:
    May 9, 2008
    Location:
    The Iron Throne
    #16
    That's exactly what I would suggest.
     
  17. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #17
    Yeahh thats what I tried. I put it into DFU mode and then option restored with 4.3.5 and it wouldn't work. It kept saying connect to iTunes, and shows the icon of a USB going to the iTunes logo.
    So thats not working.
    I think I'll have to take it to a Mac Mechanic type place and have them restore it with their version of iTunes and their version of 4.3.5

    ----------

    [​IMG]
     
  18. wpotere Guest

    Joined:
    Oct 7, 2010
    #18
    Glad I could be of assistance. Next time don't dabble in something that you have no clue about. :rolleyes:
     
  19. SomeonePlzHelp thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    California
    #19
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A5313e Safari/7534.48.3)

    Yeah wpotere you were so much assistance wow all my problems are solved now thanks to you
     
  20. jman240 macrumors 6502a

    Joined:
    May 26, 2009
    #20
    Did you also reinstall iTunes 10.4 (or 10.3 whichever one is currently live). You cannot activate 4.3.5 using a beta iTunes. This will probably cause both your music library and iPhone backups to not work as they are not backwards compatible.
     
  21. soco macrumors 68030

    soco

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Location:
    Yardley, PA
    #21
    That's how your posted ended up looking AFTER you edited it? I'm frightened...

    Seriously though, if you're knowingly eliciting the help of people here having no legitimate source of the software you're using or any equally legitimate reason for obtaining it in the first place, a little less snarkiness would suit you like a glove.
     
  22. Gjwilly macrumors 68030

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
  23. wpotere Guest

    Joined:
    Oct 7, 2010
    #23
  24. 34design macrumors newbie

    Joined:
    Sep 1, 2011
    #24
    lets help the guy

    firstly important to know that you are in DFU mode (Device Firmware Upload)not recovery mode.

    http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034

    read it it may take a few attempts or use the official notes either one is good enough to read.

    then connect to USB and open iTunes b7

    you will see in iTunes under Summary tab restore to original settings, click the restore and let it download 4.3.5 .

    allow 30 minutes for full restore and download pending on your internet speed . just let it do it and if your iPhone is legitimately connected to a network without any jailbreak solutions you will not have a problem.

    reiterate DFU MODE is different than recovery you know when you are in it because it will have a blank black screen without the Itunes connect logo.

    good luck .
     
  25. Gjwilly macrumors 68030

    Joined:
    May 1, 2011
    Location:
    SF Bay Area
    #25
    This won't work.
    At least it didn't work for me.
    And I've seen dozens of posts in the last day from others saying it didn't work for them either.
    I suspect it's because of the answer above that you can't use an iTunes beta to restore to 4.3.5.

    Try it but if it doesn't work then reinstall the latest release version of iTunes and try again.
     

Share This Page