Civilization VI Now Available for Mac via Steam, Mac App Store Version Coming Soon

Discussion in 'Mac Blog Discussion' started by MacRumors, Oct 24, 2016.

  1. MacRumors macrumors bot

    MacRumors

    Joined:
    Apr 12, 2001
    #1
    [​IMG]


    Aspyr tonight announced the launch of Sid Meier's Civilization VI for Mac, which is available just three days after its October 21 PC launch. Civilization VI for Mac is currently limited to Steam, but Aspyr plans to bring it to the Mac App Store in the near future.

    The newest game in the Civilization series, Civilization VI builds on the gameplay mechanics introduced with Civilization V and was designed by the same team that made many of the Civilization V expansions.


    Tweaks have been made to AI, diplomacy, unit behavior, city building through the addition of city unstacking and districts, the research system, and more. Some of the new features:
    Minimum system requirements for Civilization VI on Mac include an Intel Core i5 2.7GHz, processor, 6GB RAM, 15GB of storage space, and a Radeon HD 6790, Nvidia GeForce 775M, or Intel Iris Pro graphics card with 1GB VRam.

    Civilization VI can be purchased on Steam for $59.99. A Digital Deluxe version is also available for $79.99.

    Article Link: Civilization VI Now Available for Mac via Steam, Mac App Store Version Coming Soon
     
  2. WhackyNinja macrumors 68000

    WhackyNinja

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Location:
    Kissimmee, FL
    #2
    Think my Mac Mini can run it....

    Hopefully. It has the Iris Pro Graphics so
     
  3. mattthecoolguy macrumors newbie

    Joined:
    Mar 12, 2015
    #3
    "Aspyr plans to bring it to the Mac App Store in the near future..." Boy, if Apple only had brand new MacBook Pros to coincide with a big game release on the Mac App Store...
     
  4. Dean Yu macrumors regular

    Dean Yu

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Location:
    Toronto, Canada
    #4
    Mac mini late 2014? That's iris non pro 5100. Sadly, it seems very few macs (not including your mini) can run this.
     
  5. thasan macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Location:
    Germany
    #5
    Any idea whether the upcoming 13 inch MacBook pros will be able to handle this game?
     
  6. J.Dillinger macrumors member

    Joined:
    Sep 3, 2010
  7. jgelin macrumors 6502a

    jgelin

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Location:
    St Petersburg, FL
    #7
    now to wait for pirate people to do their thing. #studentlife
     
  8. thasan macrumors 65816

    Joined:
    Oct 19, 2007
    Location:
    Germany
    #8
    I hope not. It's a great game although 60 is about steep.
     
  9. Rudy69 macrumors 6502a

    Rudy69

    Joined:
    Mar 30, 2009
    #9
    Looking at your signature, you really look like you can't afford a game.... Cute excuse but you're just a cheap bastard
     
  10. Dean Yu macrumors regular

    Dean Yu

    Joined:
    Mar 12, 2016
    Location:
    Toronto, Canada
    #10
    Not sure... If 28W Skylake U is used, it's iris 550 should be ok?(on par with iris pro 5200, more and better CUs but with half eDRAM).
     
  11. EgbertAttrick macrumors regular

    Joined:
    Feb 25, 2008
    #11
    I don't know a lot about graphics cards. I assume the NVIDIA GeForce 750M is not enough?
     
  12. pika2000 macrumors 601

    Joined:
    Jun 22, 2007
    #12
    I'm sure you can skip a few Starbucks.
    --- Post Merged, Oct 24, 2016 ---
    Is $60 steep? It will provide days of entertainment. Compare that to $10+ movie tickets, or $6 Starbucks coffee.
    Probably not going to buy the game myself as I don't have time to play it, but making such excuses for piracy is really lame.
     
  13. Mr.Skynet macrumors newbie

    Mr.Skynet

    Joined:
    Mar 3, 2014
    #13
    HAHAHA. Rekt. Thanks for the laugh Rudy!
     
  14. cerote macrumors 6502a

    cerote

    Joined:
    Mar 2, 2009
    #14
    Many mac users have been waiting for them to say it was done. They have been working and trying so hard to release near PC launch which was Thursday. I am glad macrumors posted it so I finally knew it launched.
     
  15. EgbertAttrick macrumors regular

    Joined:
    Feb 25, 2008
    #15
    Ackkkkkk. So....

    My MBP is a 2.4i5, 8GB RAM, Iris graphics card.
    My iMac is a 2.9i5, 8GB RAM, but the GeForce 750M.

    Technically, neither should run it?

    Maybe I can science-meld the two together, LOL.

    Ugggghhhh.
     
  16. MysteriousStain macrumors member

    MysteriousStain

    Joined:
    Apr 11, 2014
    Location:
    At the foot of a mountain and beside a river
  17. chitoac macrumors member

    chitoac

    Joined:
    Apr 30, 2014
    #17
    same here my iMac do have 1 gb(minimum requirement on steam) but its 750m. at its suggest 775m. but i was running it on my windows 10 bootcamp just fine on medium graphics, just load speeds on saved games where slow.. ill say it will work downloading it right know.
     
  18. WhackyNinja macrumors 68000

    WhackyNinja

    Joined:
    Jul 6, 2012
    Location:
    Kissimmee, FL
    #18
    Sad indeed :(
     
  19. alksion macrumors 68000

    alksion

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Location:
    Los Angeles County
    #19
    How is this game? Been trying to play some games again, but they all lose my attention fast.

    My 780m should tackle this well.
     
  20. nihm macrumors newbie

    Joined:
    Sep 16, 2016
    #20
    [​IMG]
     
  21. Bokito macrumors regular

    Joined:
    May 29, 2007
    Location:
    Netherlands
    #21
    I would agree with you if this would be an EA-game. But this game is brought to you by Aspyr, they're honest people, so please pay them the bucks they deserve. If you really can't afford it sell your Apple Watch, iPad pro, AT4 or iMac/MacBook.
     
  22. crapforks macrumors newbie

    crapforks

    Joined:
    Mar 1, 2016
  23. fb3993 macrumors newbie

    fb3993

    Joined:
    Sep 17, 2015
    #23
    Does anyone know whether it will work on MacBook Pro 13' from 2015 with an Intel Iris graphic 6100? even though it is not officially supported, will it still be playable?
     
  24. chorion macrumors newbie

    Joined:
    Feb 22, 2014
    Location:
    Europe
    #24
    I have the same question regarding the base level MBP 2014 (2.6 GHz i5, Iris 1536 MB). Has anybody tried the game on such a machine yet?
     
  25. iDemiurge macrumors 6502

    iDemiurge

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Location:
    Portugal
    #25
    Civ 2, those were the days. Now those games are massive resource hogs and you need some space lab supercomputer to run them satisfactorily.
     

Share This Page