GPS Issues?

Discussion in 'iOS 12' started by musqayan, Jun 5, 2018.

  1. musqayan macrumors newbie

    Joined:
    Jul 2, 2013
    #1
    Anybody else have any GPS or Cell Service issues? Was playing Pokémon Go and checking my maps, and it wasn't keeping up with my movement, then would lose GPS signal. Obviously it's a beta, but didn't see any reports from other people on this. Just did a DFU restore back to 11.4 to double check it's not a hardware issue out of nowhere.
     
  2. Danbrown521 macrumors regular

    Joined:
    Jun 19, 2011
    Location:
    Lakeland, Fl
    #2
    I'm having the same issues. When using the maps app for directions it gets hung up and loses me altogether sometimes. The only real bug that I've reported so far
     
  3. drtome macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2013
    #3
    I have the same GPS / navigation problems with Apple/Google Maps, Tomtom Go etc. on my iPhone X.
     
  4. 0014 macrumors 6502a

    0014

    Joined:
    May 23, 2016
    Location:
    Middle East
    #4
    I use Google maps daily for my commute to/from work and have had no issues, even re-routing around traffic.

    However RunKeeper it can't get a decent fix, even in wide open country. I've tried using it when running yesterday and today.

    Yesterday it locked on 2miles in but then said my run was 2 miles shorter than it was. Today it went the other way and 5 mins in said I'd ran 3.9miles (I wish!) so I stopped using it.

    Fortunately my Suunto watch has built in GPS so was able to track the runs fine.
     
  5. planetf1 macrumors 6502

    planetf1

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Location:
    Hampshire, UK
    #5
    I can't seem to get accurate fixed in Google maps or Apple maps. Also the only real problem I've had . iPhone 7 plus
     
  6. IGI2 macrumors 6502

    IGI2

    Joined:
    May 6, 2015
    #6
    Me too.
     
  7. musqayan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 2, 2013
    #7
    Did anyone attempt a clean install using the .ipsw? Or did you guys do OTA? Attempting a clean install this morning. (I know, I know, rookie mistake, should have just done clean install form the start)
     
  8. drtome macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2013
    #8
    No, I did an OTA installation.
     
  9. cmhsam, Jun 6, 2018
    Last edited: Jun 6, 2018

    cmhsam macrumors 6502

    Joined:
    Jul 14, 2008
    #9
    Add me to the list. IPx OTA upgrade

    UPDATE - I reset network settings and seems to have fixed the problem.
     
  10. dan9700 macrumors 68030

    dan9700

    Joined:
    May 28, 2015
    #10
    My GPS on the x isnt working as well my drone and waze has a hard time to find it
     
  11. musqayan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 2, 2013
    #11
    Did a clean install, haven't had a chance to truly test it, but will later today. Hoping that will help. I tried resetting network settings yesterday to no avail.
     
  12. dan9700 macrumors 68030

    dan9700

    Joined:
    May 28, 2015
    #12
    i didnt i done OTA update im thinking i might have to go back to 11.4 as gps is a huge deal for me its a shame cos the beta is running so well
     
  13. mattopotamus macrumors G5

    mattopotamus

    Joined:
    Jun 12, 2012
    #13
    No issues here with the X (did not do a clean install). I used GPS with CarPlay and it worked like always. Also, no CarPlay issues either.
     
  14. Jimpilot macrumors 6502a

    Jimpilot

    Joined:
    Sep 11, 2014
    Location:
    DFW, Texas
    #14
    Wonder if this is a only an issue on some carriers.
     
  15. mattopotamus macrumors G5

    mattopotamus

    Joined:
    Jun 12, 2012
    #15
    I’m using AT&T prepaid
     
  16. jaybbb macrumors newbie

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Location:
    Paris
    #16
    I have the same issue, I did reset the network settings but it did not fix the issue.
     
  17. planetf1 macrumors 6502

    planetf1

    Joined:
    Aug 8, 2014
    Location:
    Hampshire, UK
    #17
    So I do get a location in maps which isn't far off but it's to within 100m not say 10m . Compass looks fine. So it half works. Not tried a network reset yet
     
  18. mattopotamus macrumors G5

    mattopotamus

    Joined:
    Jun 12, 2012
    #18
    My GPS initially did that. It was off, but as soon as I started moving it fixed itself.
     
  19. sam3020 macrumors 6502a

    sam3020

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #19
    I'm just trying a restore through the ipsw to see if it fixes this problem
     
  20. musqayan thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 2, 2013
    #20
    That's what I tried, still off/on unfortunately. Also having weird Cell Issues, random no connectivity even with showing 2-3 bars of LTE. But that's the nature of the beast with the beta software.
     
  21. rjlawson, Jun 7, 2018
    Last edited: Jun 7, 2018

    rjlawson macrumors newbie

    Joined:
    Sep 18, 2013
    #21
    Location on my 6S seems OK, TomTom GO & Maps both navigate fine. However I'm not seeing a map in the Activity app after a run with either phone paired GPS, or purely on my Apple Watch 3 (still on 4.3.2) with phone Wifi/Bluetooth disabled. Anyone else see the same issue?
     
  22. Ladin007 macrumors regular

    Ladin007

    Joined:
    May 17, 2016
  23. drtome macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2013
    #23
    Yes, I did on my iPhone X but w/o success. Currently I do a full ITunes restore to 12 beta 1 and will test the navigation tomorrow.
     
  24. drtome macrumors newbie

    Joined:
    Dec 22, 2013
    #24
    The restore via iTunes did the trick. Google Maps navigation went flawlessly this morning. Quick GPS fix, no stuttering etc..
     
  25. sam3020 macrumors 6502a

    sam3020

    Joined:
    Dec 3, 2007
    #25
    Restore with iTunes and restored from back up and all good now
     

Share This Page