iPhone iCloud Backup doesn't work [01/27, fixed!]

Discussion in 'iOS 9' started by rezzo, Jan 20, 2016.

  1. rezzo macrumors regular

    rezzo

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Location:
    Chile
    #1
    I have an iPhone 6 up to date running iOS 9.2.1, and iCloud Backup has been working automatically - backing up my device every night.

    Just about 2 weeks ago I decide delete old backups of iOS devices from System Preferences using my MacBook...

    [​IMG]

    After that this feature stop working.

    [​IMG]

    If I disable the iCloud Backup on this view, I can't enable again. I need to connect my iPhone to iTunes, and from there enable again. Because if I tried to enable again from iOS doesn't work and display this popup:

    [​IMG]

    [​IMG]

    I restart the device, reset my system preferences and nothing. Is broken.
    Anyone experienced this?
     
  2. DoctorKrabs macrumors 6502a

    DoctorKrabs

    Joined:
    Jul 12, 2013
    #2
    This has also been happening to me ever since I deleted my backup on the 9.3 beta. I downgraded back to 9.2 temporarily, setting up as a new phone and signing in on a fresh restore and backup still didn't work after testing that.

    My guess is that it's not 9.3 related since you have the issue on 9.2.1.
     
  3. rezzo thread starter macrumors regular

    rezzo

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Location:
    Chile
    #3
    Really? Thanks for the information, I was thinking upgrade to iOS 9.3 PB to test if it worked.
     
  4. acctman macrumors 6502a

    acctman

    Joined:
    Oct 26, 2012
    Location:
    Georgia
    #4
    if you value your data do not trust / use iCloud backup... use iTunes to backup your data
     
  5. Mlrollin91 macrumors G4

    Mlrollin91

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Ventura County
    #5
  6. getrealbro macrumors regular

    Joined:
    Sep 25, 2015
    #6
    Some of your screen dumps show that your iPhone was connected via LTE. I was told by Apple Support that iCloud Backups are blocked on LTE connections.

    ---GetRealBro
     
  7. rijc99 macrumors 6502a

    rijc99

    Joined:
    Apr 27, 2015
    Location:
    FEMA Region 9
    #7
    These iCloud backup issues have been around for a while. Do an iTunes backup and backup that file IF you value your data. Encrypted iTunes backup would be best.
     
  8. rezzo thread starter macrumors regular

    rezzo

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Location:
    Chile
    #8
    Right, it's my current "solution". Many years I don't want to lose.

    Over Wifi the same problem.

    Thanks for the link! I didn't find that thread when I looked. I join the club.
     
  9. Mlrollin91 macrumors G4

    Mlrollin91

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Ventura County
    #9
    You can still enable an iCloud backup on LTE, you just can't make the backup on LTE. And when I say "you can" that was before when I 'could' enable iCloud backup.
     
  10. Dario.p. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2016
    #10
    I just found this thread while I was searching a solution for this problem. I'm italian, and me and other users have the same problem with iCloud backup.
    I hope Apple will release a 9.2.2 or something else, because iOS 9.3 is too far (march or april) and this bug is particularly disappointing.
    Ps sorry for my bad english :)
     
  11. Mlrollin91 macrumors G4

    Mlrollin91

    Joined:
    Nov 20, 2008
    Location:
    Ventura County
    #11
    Apple engineers informed me there is an update in the works that will be released soon. This was before 9.2.1 came out, so I was hoping that was the update. But the 9.2.2 seems more likely.
     
  12. Böhme417 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 11, 2009
    #12
    As I have posted elsewhere, I have been having this issue since 9.0 on an iPhone 6. Nothing has been able to fix it, and Apple support has provided no solution.
     
  13. rezzo thread starter macrumors regular

    rezzo

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Location:
    Chile
    #13
    Since September! Wow, that's a lot of time without a solution.
     
  14. EMR88 macrumors newbie

    EMR88

    Joined:
    Jan 21, 2016
    #14
    Hello. I found this topic while searching for an answer. I have the same issue on my 9.2.1. It has been 36 days now, and its still not working. I tried to manually back up data at iCloud menu in the iPhone, it starts to back up and the phone freezes, and you have to close the application and restart... Also I cant see last backup date... Anyway I backed up into iTunes but cannot think of a solution. Does signing off and in again solves this?
     
  15. Dario.p. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2016
    #15
    I don't think. I even tried a reset in DFU mode, but it still doesn't work.
     
  16. Julien macrumors G3

    Julien

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Location:
    Atlanta
    #16
    Actually you should use both. I didn't use iCloud and an AppleSeed tester. I had to do a full restore in early iOS9 (July 1) and it had an unknown bug at the time and wouldn't recognize or use iTune's backups. Had to use a pre iOS9 backup and lost about 45 days worth of data.
     
  17. Mike MA macrumors 65816

    Mike MA

    Joined:
    Sep 21, 2012
    #17
    Same here. Seem there is no other solution than sit back and wait...all reseting or logging out/in hints are of no use.
     
  18. Dario.p. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 20, 2016
    #18
    I even tried a downgrade to iOS 9.2 but it's the same: it doesn't work.
    I'm testing iOS 9.3 beta 1, but the problem still persists.
     
  19. Badrottie Suspended

    Badrottie

    Joined:
    May 8, 2011
    Location:
    Los Angeles
    #19
    Last week at Apple Store iCloud back up work fine with Air 2 but does not work well with iPhone 6 Plus.
     
  20. NYCphone macrumors member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    #20
    I'm having the same problem with my 6s+ on 9.2.1. I called apple and they said their engineers are working on the problem and that they don't know when it will be fixed so I should backup using iTunes. Apple services still lag behind.
     
  21. raycopeland macrumors member

    raycopeland

    Joined:
    Jan 23, 2016
    #21
    Same problem here too only just seen this post as I just made one. Asking for advice etc so glad it's not just me then.
     
  22. Openbox72 macrumors newbie

    Openbox72

    Joined:
    Jan 17, 2015
    #22
    I've made new iCloud ID , changed it into settings and it works, but my general id doesn't want synchronization
     
  23. raycopeland macrumors member

    raycopeland

    Joined:
    Jan 23, 2016
    #23
    So what the hell is going on there is a massive issue with it.
     
  24. rezzo thread starter macrumors regular

    rezzo

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Location:
    Chile
    #24
    I tryed to start a new backup and it seems like are solved the iCloud server-side bug!

    [​IMG]
     
  25. zone23 macrumors 68000

    Joined:
    May 10, 2012
    #25
    Thanks I was having this issue too and was waiting for a fix. I can confirm it is working now.
     

Share This Page