iPhone randomly goes to a black screen.

Discussion in 'iPhone' started by SteveHFC, Oct 1, 2016.

  1. SteveHFC macrumors member

    SteveHFC

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Location:
    Edinburgh
    #1
    Anytime I use a app or safari sometimes my phone will go to a black screen with a spinning circle for a few seconds then back to the lock screen so I have unlock it to use my phone again.

    Any help and any possible way to check in settings?
     
  2. jm0neyxo macrumors member

    jm0neyxo

    Joined:
    Oct 3, 2014
    Location:
    stockton, ca
    #2
    I've had this exact problem. Usually only happens when I'm in message app and trying to send a pic. I have the mb iPhone 7+ 128 for at&t.
     
  3. SteveHFC thread starter macrumors member

    SteveHFC

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Location:
    Edinburgh
    #3
    Wonder if it's a bug with the latest update or the phone.
     
  4. jm0neyxo macrumors member

    jm0neyxo

    Joined:
    Oct 3, 2014
    Location:
    stockton, ca
    #4
    I'm wondering the same, which phone do you have ?
     
  5. SteveHFC thread starter macrumors member

    SteveHFC

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Location:
    Edinburgh
  6. gsingham macrumors 6502

    Joined:
    Oct 20, 2013
  7. Newtons Apple Suspended

    Newtons Apple

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Location:
    Jacksonville, Florida
    #7
    Only issue I have had with my 7+ 256gb is that all the buttons froze up and I had to reboot the device to get it back to working.
     
  8. Britnic7n macrumors newbie

    Joined:
    Oct 2, 2016
    #8
    I have the same issue. I think it's the springboard crashing. What I don't know is if this is a hardware issue, or a software issue.
     
  9. gravytrain84 macrumors 6502a

    gravytrain84

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    LA
    #9
    Same issue here. verrrrrry annoying. VWZ 7+ 128GB
     
  10. iArneezy macrumors member

    iArneezy

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Location:
    Arkansas
    #10
    I've had this happen twice so far since I got this phone on 9/24. Just happened a few minutes ago when I was randomly recording a video and pressed the 2x button and it crashed. Hopefully it's just a software issue and can be fixed with update. iPhone 7+ 128GB
     
  11. savagewatts macrumors regular

    Joined:
    Oct 21, 2014
    Location:
    Vancouver, BC
    #11
    I've had this happen to me three times now when using the camera app. I'm pretty sure when using portrait mode.
     
  12. danny8200 macrumors 65816

    danny8200

    Joined:
    Oct 27, 2014
    Location:
    Chicopee, MA
    #12
    The good ol' respring. There's a couple of threads on this. Seems to be common.
     
  13. VertPin macrumors 6502

    VertPin

    Joined:
    Nov 12, 2015
    #13
    It must be common, I'm having the same issue and made a thread about it. :/
     
  14. jm0neyxo macrumors member

    jm0neyxo

    Joined:
    Oct 3, 2014
    Location:
    stockton, ca
    #14
    Yea I usually have my iPhones jalbroken so when it first happened i thought the springboard crashed and was in safe mode by than I was like wait this phone isn't jailbroken lol.
     
  15. jm0neyxo macrumors member

    jm0neyxo

    Joined:
    Oct 3, 2014
    Location:
    stockton, ca
    #15
    Now this happened to me while editing a collage in pic stitch.
     
  16. gravytrain84 macrumors 6502a

    gravytrain84

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Location:
    LA
    #16
    It seems to be happening more and more frequently for me
     
  17. sdwaltz macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Location:
    Indiana
    #17
    Also happening to me. Not very often, but definitely happening.

    MB 7, 256gb.
     
  18. Sgt93 macrumors 6502a

    Sgt93

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Location:
    Retired'ville
  19. SteveHFC thread starter macrumors member

    SteveHFC

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Location:
    Edinburgh
    #19
    Just happened to me again the now.

    Either it's the latest update or there's something wrong.

    Going to go on apple chat and see if there's a issue.
     
  20. jm0neyxo macrumors member

    jm0neyxo

    Joined:
    Oct 3, 2014
    Location:
    stockton, ca
    #20
    Let us know!
     
  21. stlredbird macrumors 6502

    stlredbird

    Joined:
    Feb 24, 2009
    #21
    Same issue 7+ 128 GB ATT. Has happened at least 3 times since I got my phone 10 days ago.
     
  22. SteveHFC thread starter macrumors member

    SteveHFC

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Location:
    Edinburgh
    #22
    Just came off Apple Chat.

    Guy said they've had no reported issues so far and it could be something to do with Auto-lock. So i've changed my auto lock time to 4 minutes instead of 1. I've to leave some apps open in the background to see if the problem continues and I've got back into touch with them if it happens again.
     
  23. stlredbird macrumors 6502

    stlredbird

    Joined:
    Feb 24, 2009
    #23
    Seems like BS since anytime this happens any apps I had opened before the 'respring' restart when I switch back to them.
     
  24. SteveHFC thread starter macrumors member

    SteveHFC

    Joined:
    Sep 8, 2016
    Location:
    Edinburgh
    #24
    Just happened again so what I was told to do earlier didn't work.

    Either it's the phone or recent update
     
  25. 3568358 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Location:
    United States
    #25
    I already submitted this as a bug and it has been recognized. It will be fixed in the next update, thats what the software engineers said.
     

Share This Page