ipod classic plays no longer stereo

Discussion in 'iPod' started by carino, Oct 5, 2018.

  1. carino macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2018
    #1
    Hi, My iPod ( 160GB) plays no longer stereo, it's not the headphones, I discovered that after I tried several new ones… All of a sudden I only hear a mono sound, what can it be? Thanks for your kind help!
     
  2. zedhed macrumors newbie

    Joined:
    Oct 17, 2018
    #2
    Probably the headphone jack. Spares can be found on ebay from Chinese sellers. Opening an iPod Classic, though, is difficult. Check out iFixIt.com for instructions.
     
  3. Thilus macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2015
    Location:
    Bielefeld, Germany
    #3
    Did you try to clean the headphone jack? I had some problems with the jack on my iPhone 5s. After a careful cleaning with a pair of tweezers it worked like on day one.
     
  4. carino thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 5, 2018
    #4
    Thanks, I found a place in Holland that can repair it for around 35 euros! But not in Belgium... It is the headphone jack, I cleaned it many times with little brusch for between teeth and I vacuum cleaned it softly, but the problem is in the contact. When I put the headphones only 1/2 in the iPod then I hear stereo, but with the slightest movement it turn int mono.
    --- Post Merged, Oct 23, 2018 ---
    I cleaned it many times with little brusch for between teeth and I vacuum cleaned it softly, the problem is in the contact. When I put the headphones only 1/2 in the iPod then I hear stereo, but with the slightest movement it turn into mono.
     

Share This Page

3 October 5, 2018