It seems most hands free vehicle systems don't work with iPhone 6

Discussion in 'iPhone' started by ssls6, Sep 25, 2014.

  1. ssls6 macrumors 6502a

    ssls6

    Joined:
    Feb 7, 2013
    #1
    For me, my F150 with ford sync doesn't work reliably with iPhone 6. I've reset all network connects, wiped ford sync, and can make it work but after a few hours it breaks again. The symptom is basically calls get dropped when the other party answers or if you answer an incoming call.

    I think it has something to do with continuity...the multiple devices that show up under bluetooth based on your iCloud devices. When ford sync is the only paired device it works but as soon as my MBA or iPad pair up then ford sync breaks. This correlation is a little weak at the moment since I've only been trying to fix this for a couple of days now.

    Search the internet shows this not to be just a ford problem. I'm curious what people here have found with hand free vehicle operation.
     
  2. tonyy macrumors 6502a

    tonyy

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Location:
    Dallas
  3. woodekm macrumors 65816

    woodekm

    Joined:
    Feb 24, 2008
  4. Glene macrumors 6502

    Joined:
    Sep 13, 2014
    Location:
    Ft Lauderdale
    #4
    Hands free Calls no problem- 14 Vette....as a mp3 device via bluetooth, cant advance songs with car controls...
     
  5. macfoxpro macrumors 6502

    Joined:
    May 17, 2011
    Location:
    USA
    #5
    Works fine in my Ford Edge...as always.
     
  6. mjb59463 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 10, 2012
    #6
    2012 Toyota camry here, my plus (when I had it) worked fine with both my phone and Bluetooth audio streaming.
     
  7. SnkBtn macrumors newbie

    SnkBtn

    Joined:
    Oct 18, 2011
    Location:
    Gardendale, AL
    #7
    2012 Ford Fusion - SYNC works just fine with my 6 :)
     
  8. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #8
    Hmmmmm
    It seems most hands free vehicle systems DO work with iPhone 6 :)
     
  9. ssls6 thread starter macrumors 6502a

    ssls6

    Joined:
    Feb 7, 2013
    #9
    Good to know, maybe not so wide spread....do you guys show continuity devices under bluetooth preferences? You know like Mac's and iPad's?
     
  10. TomH TX macrumors regular

    Joined:
    Oct 18, 2010
    #10
    Uconnect working fine on 2009 Chrysler Aspen Ltd.
     
  11. Givmeabrek macrumors 68040

    Givmeabrek

    Joined:
    Apr 20, 2009
    Location:
    NY
  12. Lloydbm41 macrumors 68040

    Lloydbm41

    Joined:
    Oct 17, 2013
    Location:
    Central California
    #12
    Isn't it funny how if something doesn't work for you, all of a sudden it's a problem that effects EVERYONE.

    From what I have read, this seems to be an issue with Ford Sync either related to specific models or specific years. I have not heard of any Nissan/Infinity, Toyota/Lexus, Honda/Acura, GM, Chevy, or Audi/BMW/Mercs having issues. I have heard of a couple Porsche owners having issues.
     
  13. ssls6 thread starter macrumors 6502a

    ssls6

    Joined:
    Feb 7, 2013
    #13
    I've been talking with apple. Don't assume so much. Acura even sent a note out to my wife saying there is a problem. I'm trying to get a feel for those here who have seen the problem.
     
  14. patrickdunn macrumors 6502a

    patrickdunn

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Location:
    St. Louis, MO
    #14
    Works fine on my ILX.
     
  15. ssls6 thread starter macrumors 6502a

    ssls6

    Joined:
    Feb 7, 2013
  16. TucsonBroker macrumors newbie

    TucsonBroker

    Joined:
    Sep 18, 2014
    Location:
    Tucson, AZ
    #16
    Works just fine in my 2012 Mercedes and 2013 BMW. Even Bluetooth nusic too.
     
  17. ssls6 thread starter macrumors 6502a

    ssls6

    Joined:
    Feb 7, 2013
    #17
    Can't put my finger on the common demoninator. Mine will work after a network reset but once it pairs with my cloud devices (I think, could just be time) it breaks.
     
  18. lincolnfosgate macrumors newbie

    Joined:
    Sep 25, 2014
    #18
    I've had problems with my car but I don't think it is an iPhone 6 thing as I was having some issues with my iPhone 5 running 8.0. I didn't have any issues with iPhone 5 running 7.x code. I'm sure the 8.x issues some of us may have will be addressed in future updates.
     
  19. bluespark macrumors 65816

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Location:
    New York
  20. stringbeanie macrumors 6502

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Location:
    Southern California
    #20
    Prius and BMW 328i hands free work flawlessly.
     
  21. Chief Oddball macrumors regular

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Location:
    DFW
    #21
    2012 Dodge Charger with UConnect 8.4 + nav, no problems. Calls and audio over Bluetooth are both working fine, same as my iPhone 5.

    iPhone 6 Plus, iOS 8.0.0.
     
  22. The Doctor11 macrumors 603

    The Doctor11

    Joined:
    Dec 15, 2013
    Location:
    New York
    #22
    I believe there was a Bluetooth problem in iOS 8.0. Update to iOS 8.0.2 and tell me how it goes.
     
  23. scaredpoet macrumors 604

    scaredpoet

    Joined:
    Apr 6, 2007
    #23
    2011 Chevy Cruze. Bluetooth handsfree works fine under iOS 8.0 and 8.0.2 on my iPhone 6 Plus.
     
  24. AppleChic76 macrumors 6502a

    AppleChic76

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #24
    Mine, too. Music and phone.
     
  25. jonbravo77 macrumors 6502a

    jonbravo77

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Location:
    Phoenix, AZ

Share This Page