Become a MacRumors Supporter for $25/year with no ads, private forums, and more!

jav6454

macrumors Core
Original poster
Nov 14, 2007
20,844
4,812
1 Geostationary Tower Plaza
Loading notifications or even replying to threads is delayed by several seconds. Is this behavior post-maintenance going to correct itself or is it the server indexing?
 

arn

macrumors god
Staff member
Apr 9, 2001
16,308
5,585
it shouldn't be related. But let me know if it does resolve itself.
 
My apologies in advance. But I also have experienced this many times since last night. There is a bit of a delay while making a post. You can see the red line loading below. It goes around many times before your post gets posted. There is a bit of a 10-second wait.

895D1D0E-FEF4-4C1C-BF6A-30E185152937.jpeg

Also, received this error message. I had to refresh the page in order for it to disappear. After refreshing, my post got posted.

F63A7A4B-DF55-4135-90CC-C1F9E866FF44.jpeg

Maybe it has to do with the browser cookies and cache? Or a bug in Xenforo code is causing it?
 

arn

macrumors god
Staff member
Apr 9, 2001
16,308
5,585
Nothing we did last night should be causing this issue. We did a backup of our database server but no other config changes were made. I’ll poke around and see.
 

GrumpyCoder

macrumors 68000
Nov 15, 2016
1,612
2,279
Same issue earlier. Replies take a while, at first I thought it’s my connection, but looks like I’m not the only one. Currently on iPad if that helps.

EDIT: posting this before edit took 8-9 seconds with the animation on top indicating something is happening.
 
  • Like
Reactions: arn

ericgtr12

macrumors 68000
Mar 19, 2015
1,692
11,703
I'll help test here and reply again if it's anything over normal. BTW, probably just coincidence but I'm facing the exact same issue today on Xenforo and it was out of nowhere, finally had to disable all addons and I'm working through them one by one to try to find which one it is.
 
I'll help test here and reply again if it's anything over normal. BTW, probably just coincidence but I'm facing the exact same issue today on Xenforo and it was out of nowhere, finally had to disable all addons and I'm working through them one by one to try to find which one it is.
Also, when you have a slightly longer post and if you attached photos there seems to be a delay as well.
 

arn

macrumors god
Staff member
Apr 9, 2001
16,308
5,585
Testing attachment
 

Attachments

  • B7F78231-6E0F-4166-B781-998B4D6E2537.jpeg
    B7F78231-6E0F-4166-B781-998B4D6E2537.jpeg
    505.5 KB · Views: 30

arn

macrumors god
Staff member
Apr 9, 2001
16,308
5,585
Ya I’ll keep looking but I don’t know why it would have just changed. And has been ok for me. Quiting / restarting your browser in case something was cached weirdly would
be one easy step.
 

arn

macrumors god
Staff member
Apr 9, 2001
16,308
5,585
that particular message looks like a rate limiting thing rather than a server thing. Just doesn't let most accounts posting in rapid sequence.
 
  • Like
Reactions: ratspg

Scepticalscribe

macrumors Ivy Bridge
Jul 29, 2008
56,342
39,889
The Far Horizon
The site is stalling, freezing and hanging (again) this evening.

Actually, the site is still stalling, hanging and freezing, especially when I attempt to respond to a post (by way of registering a "like", or attempt a reply).

The site also stalls and freezes (and hangs) whenever I receive a notification (informing me that someone else has "liked" or otherwise responded to, something I have written/posted).
 

Scepticalscribe

macrumors Ivy Bridge
Jul 29, 2008
56,342
39,889
The Far Horizon
Perhaps paradoxically, this particular thread does not exhibit any of the behaviours (hanging, freezing, stalling, when attempting to open a page, open notifications, respond to a post, or click on a "like") I have noticed (and experienced) elsewhere in the site this evening.
 

jav6454

macrumors Core
Original poster
Nov 14, 2007
20,844
4,812
1 Geostationary Tower Plaza
Perhaps paradoxically, this particular thread does not exhibit any of the behaviours (hanging, freezing, stalling, when attempting to open a page, open notifications, respond to a post, or click on a "like") I have noticed (and experienced) elsewhere in the site this evening.
Today I am experiencing it again. Time-outs to post replies and even time-outs when quoting.
 
  • Like
Reactions: Scepticalscribe
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.