Resolved My (compensated) Christmas present for 2015! :) :)

Discussion in 'PowerPC Macs' started by redhatcode29, Dec 14, 2015.

  1. redhatcode29 macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #1
    Last year in mid December it was the rare iMac G3 (yes in Asia it is), i can't believe it i had the chance to steal this, this December ! :p

    Saw this PowerBook G4 for usd 50.00, wasted no time and struck a deal it for usd 30.00. Shipped for us 5.00 (about 350 kms)

    The moment i got hold of the package i knew it was cheap job in the packing !
    I'd give the chair for the seller ! :mad:

    IMG_1522.JPG






    (The plastic lining above the cd rom had chipped away while on shipping- later found small pieces of chipped lining) i requested a decent packaging actually !

    IMG_1526.JPG



    Also he did not mention about the missing f11 key. The lid does not close shut, the lock is gone.

    IMG_1525.JPG



    It has been through abuse in its life, neglected! It looks all nice n shiny in pics... BUT ITS NOT ! The color has faded.....i cant believe on how my ip6 camera is lying to me :eek:

    IMG_1538.JPG

    IMG_1537.JPG




    somehow looking at all the of ports present, make me happy !
    IMG_1539.JPG






    However, upon switching on, it was the blinking question mark in intervals of the finder logo as mentioned by the seller. Dnt know if the battery holds charge -

    IMG_1527.JPG









    The cursor/pointer does not move at all. Plugged an usb mouse- the mouse didnt even get lit.

    Gonna try slotting in a Leopard disk when i get back home. I dnt know which version of PB is this. The model no is A1010, which leaves me with 3 choices to guess from.


    Screen Shot 2015-12-14 at 10.50.04 PM.png







    Upon pressing the option key there was no OS or hdd detected, no chime ( no chime- this gives me a bad feeling), but i can hear the hdd spin.

    IMG_1533.JPG



    Dnt know how this is gonna turn out....wish me luck guys....;)
     
  2. 128keaton macrumors 68020

    128keaton

    Joined:
    Jan 13, 2013
    #2
    No chime isn't that big of a deal. Hopefully it your top case. She's gonna need a new bottom pan, like mine :(. I'd ship you an F11 key from my broken 17" KBD but I'm using it on my 12"
     
  3. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #3
    chime isn't an issue is it ? thats good. the bottom pan ...meaning the battery cover ?

    oh jeez...thanks for your thought keaton...appreciate it! but its ok, i might request for another shipment though !! A Fully funtioning 17" !!!!:D:D:D
     
  4. 128keaton macrumors 68020

    128keaton

    Joined:
    Jan 13, 2013
    #4
    The entire bottom case, which is to be had for $9 :).
     
  5. MysticCow macrumors 6502a

    MysticCow

    Joined:
    May 27, 2013
    #5
    Can you lodge a dispute based on the product not being as agreed to? I know eBay/Paypal will work with you over this.
     
  6. Macdctr macrumors regular

    Joined:
    Nov 25, 2009
    #6
    Why is it that the majority of these 12" PowerBooks I see for sale have so much damage to them?
     
  7. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #7
    Thx for the suggestion mysticow, but this deal was not through ebay nor paypal.... The ad was via a local website which does not take heed about payment transactions, the deals struck by parties and the consequences of it, are no concern of the website/company which provides the advert service !

    Ebay n paypal are funtional over here, but its less popular!
     
  8. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #8
    this is the progress....... when the Apple logo appeared i was already cheering>>>>
    short lived though..... Its the ram upgrade or a much earlier OS which needs less ram i guess... the ram seems to be reasonable option. So near yet so far !!

    IMG_1540.JPG IMG_1542.JPG IMG_1546.JPG IMG_1549.JPG
     
  9. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #9
    ok.... the Ram is 512, so what could be the issue ?

    SavedPhotos1.png
     
  10. LightBulbFun macrumors 6502a

    LightBulbFun

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Location:
    London UK
    #10
    is the ram stick seen by the computer? on the install disk open system profiler under utilities
     
  11. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #11
    i did try to peek that and the info of hdd the but....they were greyed out ! IMG_1550 copy.jpg
     
  12. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #12
    it does chime...the volume is too low..
     
  13. LightBulbFun macrumors 6502a

    LightBulbFun

    Joined:
    Nov 17, 2013
    Location:
    London UK
    #13
    see if you can click on something like open log or about installer then see if the become ungrayed...
     
  14. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #14
    hi, if the PB was preinstalled with 10.2.7 and if i were to insert an 10.2 disk, will it not install ?


    Screen Shot 2015-12-16 at 12.17.56 AM.png
     
  15. MagicBoy macrumors 68040

    MagicBoy

    Joined:
    May 28, 2006
    Location:
    Manchester, UK
    #15
    It requires the updates in 10.2.7 to install and function correctly. Anything below 10.2.7 will likely not work even if it installs.
     
  16. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #16
    Get a Tiger ISO from the Macintosh Garden and put it on a USB and boot from there
     
  17. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #17
    So thats y the 10.2 ddnt boot ! Thanks
     
  18. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #18
    Thx for e site.... I have e tiger iso. I just wanted the original OS it was running at e point of sale. Will check it out anyway.
     
  19. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #19
    But still wondering wht was it with e ram ! Leopard should take 512mb right ?
     
  20. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #20
    Leopard will run on any Mac with 96MB+ RAM, but will only install on a Mac with 512MB RAM+. I have it running on my Cube at 256MB and its a bit slow, but that has to do with a few other factors.
     
  21. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #21
    Also, try taking the stick out, blowing on the slot and on the contacts on the RAM. Re-insert it and see what happens
     
  22. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #22
    I took out the ram n used a rubber eraser on it, but ddnt check out the slot.... Will try it.

    Also.... Does it mean that i can nvr get 10.2 to run this PB....
     
  23. 128keaton macrumors 68020

    128keaton

    Joined:
    Jan 13, 2013
    #23
    No...Just get...10.2.7?
     
  24. redhatcode29, Dec 15, 2015
    Last edited: Dec 16, 2015

    redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #24
    Thats wht i want to run actually ... But is there any site which i can get 10.2.7 ?


    Or since i am also doing a clean install on an imac g4, which the 10.2 disk can be usd on, install in it, update it to 10.2.8 and then clone the hdd of the imac g4 to the pB...

    I will hv to much later reinstall 10.1 in the imac g4
     
  25. bunnspecial macrumors 603

    bunnspecial

    Joined:
    May 3, 2014
    Location:
    Kentucky
    #25
    That should work. Without actually trying it, 10.2.8 should be a safe bet. I'm guessing that for 10.2.7, you'd need the build specific to the Powerbook(much like with the first gen G5s).
     

Share This Page