Slow forum load-time?

Discussion in 'Site and Forum Feedback' started by fireshot91, Aug 3, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. fireshot91 macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #1
    Lately, it seems, the forums have been loading extremely slowly for me.

    Now, my internet connection is by no means the fastest, but if other forums load up fine, why shouldn't this one?


    I loaded the forums, and tested it with Page Speed extension for Chrome. I've attached the screenshot....
     

    Attached Files:

  2. arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
  3. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #3
    I don't know, it happens on and off. Both at my work, and at home.


    That screenshot was taken when it happened (This morning). But usually when it happens, it stays for 5-10 minutes, then goes away. As of right now it's not happening, not to say it won't happen again.


    Been happening for a few weeks now.
     
  4. Scepticalscribe Contributor

    Scepticalscribe

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Location:
    The Far Horizon
    #4
    Fwiw, I noticed an extremely slow loading of the forum earlier this afternoon (GMT) which would have been morning US time. It seems to have improved quite a bit now.

    Cheers
     
  5. Theclamshell macrumors 68030

    Joined:
    Mar 2, 2009
    #5
    The forums have also been slow loading for me the past couple of days, Like the OP, it happens on and off
     
  6. MBP13 macrumors 6502

    MBP13

    Joined:
    Mar 13, 2011
    #6
    I'm not even able to load the forum nor the front page on Firefox. It loads perfectly and quickly in Safari;
     
  7. arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
  8. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #8
    I've been having slow loading times the past view days as well. But what ever you just changed has made the forums go wicked fast.
     
  9. MBP13 macrumors 6502

    MBP13

    Joined:
    Mar 13, 2011
    #9
    ^I can now view the front page on Firefox, but I think I'm going to stick with Safari.

    Thanks, though!
     
  10. Apple OC macrumors 68040

    Apple OC

    Joined:
    Oct 14, 2010
    Location:
    Hogtown
    #10
    seems to be quite fast ... no issues for me
     
  11. fireshot91, Aug 4, 2011
    Last edited: Aug 4, 2011

    fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #11
    Eh, still a bit slow. Not as bad as it was. (But again I haven't been browsing for a lot since it happened)


    I feel like you're just messing with us. Trying to get into our heads.

    Not actually doing anything, but saying you changed something, and so we'll think that it'll be faster. :p :D.



    EDIT: It was slow once again. I didn't make a new post to avoid consecutive posting, but yeah. This time it was around 28,500 ms
     
  12. arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #12
    Can you see what elements are causing the slowdown?

    arn
     
  13. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #13
    Are they not outlined in the picture in the OP?
     
  14. arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #14
    I don't see the names of what particular files are taking long to load.

    arn
     
  15. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #15
    Well, I have no idea how to find that. I'll run the full test next time when I get the slowness.
     
  16. Surely Guest

    Surely

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Los Angeles, CA
    #16
    arn, I've been noticing slow load times as well. It's been going on for the past 2-3 days. It's going on right now. I notice it especially once I post something....it takes at least 10 seconds or possibly longer to load. While I'm waiting, I usually load another page (CNN, google news, etc.), and they load instantly.



    PS....I'm enjoying my lead against you on the I in the Sky track.:p:D

    LALeaf
     
  17. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #17
    I hate to say it but this has been happening for months to me. It'll load perfectly fine (and quickly) for most of the time but all of a sudden for a few minutes it'll hang and not load anything. Then it works fine again.
     
  18. MacNut macrumors Core

    MacNut

    Joined:
    Jan 4, 2002
    Location:
    CT
    #18
    It is extremely slow at the moment. Refreshing hangs for about 10 seconds.
     
  19. Theclamshell macrumors 68030

    Joined:
    Mar 2, 2009
  20. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #20
    Yeah, it's been going on for a few months for me too.

    Maybe it's your network issue that every now and then it hangs on the upload?
     
  21. tigres macrumors 68040

    tigres

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Location:
    Land of the Free-Waiting for Term Limits
    #21
    Happening here a lot as well. For no apparent reason. I can access all parts of the site without issue, then cannot get to forums, just says the page cannot be displayed.
     
  22. fireshot91 thread starter macrumors 601

    fireshot91

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Location:
    Northern VA
    #22
    Ouch...I have no idea what's actually taking so long to load up, but the browser just displays a blank white page for a long time, and then later it loads up the forum in a matter of seconds.
     

    Attached Files:

  23. Surely Guest

    Surely

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Location:
    Los Angeles, CA
  24. saxondale. macrumors 6502

    Joined:
    May 20, 2006
    Location:
    England/China
  25. arn, Aug 9, 2011
    Last edited: Aug 9, 2011

    arn macrumors god

    arn

    Staff Member

    Joined:
    Apr 9, 2001
    #25
    Your screenshot again doesn't show anything about what is holding it up.

    Can you take a screenshot of Safari's Activity window during the delay? Specifically for elements that are taking a while to load.

    arn
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page