verzion iphone unlock question

Discussion in 'iPhone' started by pker886, Jul 29, 2011.

  1. pker886 macrumors member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    #1
    my friend have a verizon iphone 4 runing on firmware 4.2.8 with 1.0.06 baseband. It's a bad esn iphone, can i still unlock it? I want to use metro pcs with it, is it ok? Also how to unlock it?
     
  2. Ksizzle9 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 15, 2011
    #2
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_2_10 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8E600 Safari/6533.18.5)

    I don't think it's actually considered unlockIng the phone. I may be wrOng but I don think so. But it should be able to b used on a different CDMA carrier if u have the know how
     
  3. Abs_p macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 15, 2011
    #3
    Forget about a CDMA unlock. Unlocking a CDMA phone requires some copyrighted steps = illegal .
     
  4. tardman91 macrumors 6502a

    tardman91

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Location:
    Tampa Area, FL
    #4
    From what I've read I believe you can use it on Metro PCS pretty easily, but you won't be able to get data to work.
     
  5. iFiend macrumors 65816

    Joined:
    Feb 28, 2011
    #5
    fail
     
  6. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #6
    I heard that they're not necessarily "locked". The hard part is finding a CDMA carrier who is actually willing to activate it.
     
  7. aziatiklover macrumors 68030

    aziatiklover

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Location:
    8.8.8.8 and 8.8.4.4
    #7
    You need to get it flash to whatever CDMA carrier you are going with. However, if it has a bad ESN on Verizon. They will not accepted it.
     
  8. pker886 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    #8
    so if i want to use other carrier it's illegal? So there's nothing for me to do with this iphone?
     
  9. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #9
    I believe that Abs_p is incorrect. I don't think it's illegal. Like I said, I don't think they're locked to begin with. I think that you just have to convince the carrier to activate it. It may need to be flashed though. You could probably look it up online.
     
  10. Abs_p macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 15, 2011
    #10
    http://mobile.twitter.com/pytey/status/33057468330278912 wrong? Am I? ;)
     
  11. jenzjen, Jul 29, 2011
    Last edited: Jul 29, 2011
  12. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #12
    I know it's possible to get it on Metro, but I'm not sure how. I'm sure you can find it somewhere on google
     
  13. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #13
    Yes. You are. ;)

    http://www.iphonefaq.org/archives/971229

     
  14. Abs_p macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 15, 2011
    #14
    Well what he meant was basically an unlock coz he wanted to use it on another network.. In layman terms unlock is the right word .ain't it :)
     
  15. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #15
    In layman's terms you are wrong. The link you gave me refers to an actual unlocking process. My link proved that you don't need one. :)
     
  16. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #16
    do this op

    http://modmyi.com/forums/other-carriers-not-att-t-mobile/752545-verizon-iphone-4-metro-pcs.html
     
  17. pker886 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 4, 2010
  18. wordoflife macrumors 604

    wordoflife

    Joined:
    Jul 6, 2009
    #18
    no!


    Awadee is right ... you don't need to do anything to the phone. You just need to get the ESN into the metro PCS database. They don't mind and will do it. They do it for other non-metro phones such as the Evo 4G. This service is even advertised on their website.

    Type your ZIP code into here to find your local dealer that can add your ESN
    http://www.metropcs.com/metroflash/

    Then follow instructions in post 16
     
  19. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #19
    Nope, you're good! My back and forth with Abs_p proved that an unlock isn't necessary and wordoflife proved that the process that is actually done to get it on Metro is legal. :)
     
  20. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #20
  21. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #21
    That's actually a very good question. And furthermore, would it be possible to do the same process to flash it on to Canadian carriers? As in Telus or Bell who still have a very small amount of CDMA dumbphones. It would be interesting to see, considering these carriers provide the GSM iPhone line.
     
  22. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #22
    True, but I think the hardest part would be for those carriers to agree to add the ESN number into their database.
    Metro is pretty much GhettoPcs here so they allow any CDMA phone from Verizon and sprint to be put on their network. Even ones blacklisted for lost, stolen or bad unpaid accounts.
    Other carriers are not so willing to add other devices not approved or sold by them on their network.
     
  23. pker886 thread starter macrumors member

    Joined:
    Apr 4, 2010
  24. Abs_p macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 15, 2011
    #24
    Well interesting. My hatred Towards CDMA phones din encourage me to learn anything new about them :D
     
  25. awadeee macrumors 68020

    awadeee

    Joined:
    Jan 21, 2011
    Location:
    Viper City
    #25
    GhettoPCS made me LOL. That's hilarious, and so so shady!
     

Share This Page