iOS 12 Issues

Discussion in 'Site and Forum Feedback' started by Huntn, Sep 28, 2018.

Tags:
  1. Huntn macrumors P6

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #1
    I’ve noticed that since the iOS 12 update, on my iPad, I can no longer control the selection of a group of words. I can select a single word, the entire post, but if I try to drag the selection handle, my selection jumps to the end of the post. I can’t drag the selection over just a few words. I realize this may be an issue with iOS 12 that is out of your hands, but thought I’d mention it in case you can do something.
     
  2. Matz Contributor

    Matz

    Joined:
    Apr 25, 2015
    Location:
    Rural Southern Virginia
    #2
    The only odd behavior I’ve noticed is that when using my iPhone 7 (work phone) as a hotspot, toggling it off doesn’t break the connection right away. So I toggle it a couple of times and that does it.
    Is this a bug or a feature, I wonder.
     
  3. keysofanxiety macrumors G3

    keysofanxiety

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #3
    Same here on my iPhone X. I was gonna start a thread about it yesterday but then I had a lick of the sauce and proceeded to soak-snooze on the couch.

    Thanks for the thread. Hopefully they can fix it.
     
  4. Gutwrench Contributor

    Gutwrench

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #4
    When highlighting a word in a message then trying to drag the highlight across a couple or a few words (say to bold them or delete a paragraph, etc) the highlight jumps to the last word in the entire message highlighting everything in between. I can’t selectively highlight a few words anymore.

    This started after upgrading to 12.0. I don’t know if the upgrade is responsible for this behavior. Any advice?
    --- Post Merged, Oct 1, 2018 ---
    Here I quoted my post and double tapped the word “drag” then attempted to pull the highlight to also include the word “the”. This is what happens. And I can’t scale the highlight now.


    B2FC5EC5-5DE5-43BA-8000-DCA3FB50CEBA.png
    --- Post Merged, Oct 1, 2018 ---
    Lastly, this behavior is happening on my iPhone too.

    I’ve tested other sites and this issue is limited to MR...in my experience.
     
  5. Lioness~ macrumors 6502a

    Lioness~

    Joined:
    Apr 26, 2017
    Location:
    Wild and Free
    #5
    I’ve had that trouble too. Makes it difficult to respond in any larger manner.
    Haven’t seen that behaviour except on MR either.

    It help to restart safari though. But it’s annoying and tiredsome to do that all the time.
    Good that you take it up. :) I’m too lazy, or busy with other things, for it o_O
     
  6. C DM macrumors Westmere

    Joined:
    Oct 17, 2011
    #6
    Seems like this might be similar to https://forums.macrumors.com/threads/ios-12-issues.2143939/
     
  7. Gutwrench Contributor

    Gutwrench

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #7
    Well it’s reassuring that it’s not isolated to me. Thank you!
    --- Post Merged, Oct 1, 2018 ---
    Thank you. It seems possibly related. Maybe MR might take a peek at this.
     
  8. willmtaylor macrumors G3

    willmtaylor

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Location:
    A Natural State
    #8
    I’ve also noticed this issue in my iPad Pro running iOS 12.
     
  9. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #9
    I merged two threads on this and have given the admins a heads up to take a look.
     
  10. WildCowboy Administrator/Editor

    WildCowboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #11
    It's a general issue with Xenforo 1.x, not anything specific to our installation. We've filed a bug report on it.
     
  11. Gutwrench Contributor

    Gutwrench

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #12
    The user experience is what’s important so thank you for filing a bug report. Hopefully a solution won’t take too long.
     
  12. Banglazed macrumors 68000

    Banglazed

    Joined:
    Apr 17, 2017
    Location:
    Cupertino, CA
    #13
    This issue seems fixed in the latest 12.1 beta 3.
     
  13. WildCowboy Administrator/Editor

    WildCowboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #14
    I am on beta 3 and still see the issue.
     
  14. Gutwrench Contributor

    Gutwrench

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #15
    Thank you for keeping track of this issue. It’s a pita and hope a fix will come soon.
     
  15. Huntn thread starter macrumors P6

    Huntn

    Joined:
    May 5, 2008
    Location:
    The Misty Mountains
    #16
    Checked today, the issue is still there iOS12.1 (but not beta).
     
  16. WildCowboy Administrator/Editor

    WildCowboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #17
    Yeah, a number of people have seconded our bug report with XenForo, but the folks there haven't acknowledged anything yet.
     
  17. Gutwrench Contributor

    Gutwrench

    Joined:
    Jan 2, 2011
    #18
    I saw that and want to say thank you for tracking it.
     

Share This Page