MacBook Pro Retina 15 inch - Lagging + Very Slow on Youtube.

Discussion in 'MacBook Pro' started by MacintoshUser101, Sep 20, 2016.

  1. MacintoshUser101 macrumors member

    Joined:
    Aug 26, 2015
    #1
    Hello. My rMBP Seems to be very slow and lag when i play certain videos from youtube in Safari 9.1.3 and the computer heats up. I am currently running 10.11.6. Can someone please assist?
    My MBP Spec is a Mid 2014 15 inch with NVIDIA GT 750m 16GB Ram.
     
  2. keysofanxiety macrumors 604

    keysofanxiety

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #2
    If you restart your Mac with 'reopen windows when logging back in' disabled/unticked, does the issue persist when you try the same videos?
     
  3. MacintoshUser101 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 26, 2015
    #3
    Issues still persist after a restart. Clear cache and clear history doesn't help either.
     
  4. keysofanxiety macrumors 604

    keysofanxiety

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #4
    Hurmm, PRAM reset? Any luck there?
     
  5. MacintoshUser101 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 26, 2015
    #5
    Tried and that doesn't help unfortunately.
     
  6. keysofanxiety macrumors 604

    keysofanxiety

    Joined:
    Nov 23, 2011
    #6
    Any videos in particular?

    Try download gfxCardStatus: http://gfx.io/downloads/gfxCardStatus-2.3.zip

    You won't have to install it -- just run it from the downloads folder. A new icon will appear on the top menu bar. Click that. Try to change the graphics from auto switch to dedicated, and similarly with integrated. Try both iGPU/dGPU, closing & reopening Safari each time. Is there a positive difference when running from either?
     
  7. MacintoshUser101 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 26, 2015
    #7
    Here's an example: When i open the video then go fullscreen and then back to the normal size view it lags and then i get the beach ball.
     
  8. Fishrrman macrumors G4

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #8
    Re the YouTube video in post 7 above:

    I'm on a late-2012 Mac Mini, still running 10.8.5 as I type this.
    I played the video, went to full screen "and back" three times, without problems.

    Something else is interfering on your setup, I believe.
     
  9. Hieveryone macrumors 68020

    Joined:
    Apr 11, 2014
    #9
    Maybe you have something using up a lot of RAM? Whenever I have problems, I just turn it off and on and it seems to work again. But I rarely have problems. I might have had problems only once or twice.
     
  10. jerryk macrumors 68020

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Location:
    SF Bay Area
    #10
    No problem on my system. 2015 rMBP 15" dGPU 512 GB.
     
  11. MacintoshUser101 thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 26, 2015
    #11
    Updated to Safari 10 and everything is flying now + it feels snappier ;). Thanks guys.
     

Share This Page