Photo downloading issue

Joshua Moore

macrumors 6502
Original poster
Jan 30, 2013
303
12
so I’ve had this issue in iOS 11 beta 3 and beta 4 . When I send a non iPhone user a photo it shows fine , they receive it and everything but when I come back to it later it just shows a “downloading” image that says it’s already downloaded but never goes away . Singing out of Apple ID only temporarily fixed the issue . I’ve also restored the phone and done everything I know to do . The only thing that fixed this issue with me is downgrading to iOS 10 . I decided to go back to iOS 11 and see if the problem still exists . It does . It’s not a big issue because the contacts still get the photos but it’s just annoying . I know iOS 11 is beta and things are known to go wrong but from what I’ve seen I seem to be the only person with this issue
 

Attachments

Chazzle

macrumors 68000
Jul 17, 2015
1,936
1,949
Same issue here. You’re not the only one. When you say Beta 4, are you referring to Public Beta or Developer Beta? (PB 4 = DB 5)
 
Comment

Joshua Moore

macrumors 6502
Original poster
Jan 30, 2013
303
12
Glad I’m not alone at least . I had developer beta 4 where I first noticed the issue . I then went to beta 5 . Issue still existed with nothing fixing it permanently. I downgraded to iOS 10.3 and the issue stopped happening. I erased the old profile , thought maybe it would be fine now ( and because otherwise I like iOS 11) so I went back to it . This time I’m on public beta 4 . Problem exists again so has to be a beta issue , and wasn’t fixed in the newest beta . I just don’t see anyone talking about it so figured I must be the only one
 
Comment

Chazzle

macrumors 68000
Jul 17, 2015
1,936
1,949
Glad I’m not alone at least . I had developer beta 4 where I first noticed the issue . I then went to beta 5 . Issue still existed with nothing fixing it permanently. I downgraded to iOS 10.3 and the issue stopped happening. I erased the old profile , thought maybe it would be fine now ( and because otherwise I like iOS 11) so I went back to it . This time I’m on public beta 4 . Problem exists again so has to be a beta issue , and wasn’t fixed in the newest beta . I just don’t see anyone talking about it so figured I must be the only one
Bum deal man. I initially thought it to be an issue with iCloud message syncing. However, that feature was removed for Beta 5 and both you and I are still seeing the problem. I'll keep an eye on it and try some more troubleshooting ie sign out and back in to iMessage, iCloud etc.
 
Comment

Joshua Moore

macrumors 6502
Original poster
Jan 30, 2013
303
12
Sorry for late reply but yeah I’m still experiencing the same issue with sms contacts . I’m just ignoring it for now
 
Comment

Joshua Moore

macrumors 6502
Original poster
Jan 30, 2013
303
12
Are you on the latest beta? I haven’t seen any issues with it on Beta 6.
Beta 6 is public beta 5 right ? I think you are right . Somehow my beta profile got erased , maybe from a restore , and I didn’t realize there was a new beta . Once I saw your message I downloaded it and so far so good ! Thank you
 
Comment
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.