USB speakers not working

Discussion in 'iMac' started by zulkarnain, Sep 21, 2016.

  1. zulkarnain macrumors newbie

    zulkarnain

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Location:
    Singapore
    #1
    Hi there,

    I am using the Edifier R19u USB speakers with a mid-2010 iMac. After updating to MacOS Sierra, the system no longer detects the speakers and I'm now unable to play any sound through the external speakers. The sound is playing thru the internal speakers instead.

    Any fix for this?? HELP!
     
  2. Fishrrman macrumors G3

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #2
    Have you checked the Audio/MIDI setup utility…?
     
  3. zulkarnain thread starter macrumors newbie

    zulkarnain

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Location:
    Singapore
  4. jerwin macrumors 65816

    Joined:
    Jun 13, 2015
    #4
    Do they show up in the USB Device Tree?

    (About This Mac, System Report Button...)
     
  5. Fishrrman macrumors G3

    Joined:
    Feb 20, 2009
    #5
    Another question:
    Are the speakers connected directly to the Mac's USB port, or are they running "through a hub" ...?
     
  6. zulkarnain thread starter macrumors newbie

    zulkarnain

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Location:
    Singapore
    #6
    they're directly connected to one of the imac's usb port.
    --- Post Merged, Sep 21, 2016 ---
    now it doesn't. they were working fine right up to the moment i decided to update to macOS Sierra
     
  7. jerwin macrumors 65816

    Joined:
    Jun 13, 2015
    #7
    My secondary display stopped working with sierra. (I suspect that this might have had something to do with airserver). Didn't even show up in the System report. Had to reboot. The display came back. Yay. Now I can watch TV and do work at the same time.
     
  8. zulkarnain thread starter macrumors newbie

    zulkarnain

    Joined:
    Sep 21, 2016
    Location:
    Singapore
    #8
    I've rebooted many times. I've even tried resetting the SMC & NVRAM, still nothing.
     

Share This Page