Call issues

Discussion in 'iPhone' started by Smoovejayy, Oct 15, 2016.

  1. Smoovejayy macrumors regular

    Joined:
    Jan 20, 2012
    #1
    I've had T-Mobile for over a year and I know their service is not stellar but it works for me (also don't want to pay more for service). I've had the 6S since last year and reception has been fine. Ever since I got the 7 a couple weeks back, people have told me they need to call me twice in order to reach me. The first time it rings and goes straight to voice mail (I have no record of receiving first call). Second time it actually goes through. Sometimes people just call once and assume I didn't pick up. I don't know why this is happening now, but I think:
    • It can be my spigen case (its thin), but it shouldn't interfere with reception.
    • Maybe because it only has two antenna lines instead of four?
    • Possibly the Jet Black finish?
    Just trying to rule out some causes. Let me know what you guys think. I'm on the phone with T-Mobile as I type this. Thanks!
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    I'd call your carrier and have them troubleshoot. Maybe it's something on their end. Also do a reset network settings.
     
  3. Newtons Apple macrumors Core

    Newtons Apple

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Location:
    Jacksonville, Florida
    #3
    How does your reception look compared to you previous device. Less bars or the same.

    My 7+ is getting almost the same as my 6S+ did.
     
  4. Smoovejayy thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 20, 2012
    #4
    Reception is about the same as my 6S. It's not something that happens consistently but its enough to have me concerned. Went through some troubleshooting like ensuring I was not on Wifi, soft-rebooting the phone, made test calls with representative (calls came through normally). Gonna follow up with them later today. Thanks guys!
    --- Post Merged, Oct 15, 2016 ---
    Haven't tried that. Will do.
     
  5. Smoovejayy thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 20, 2012
    #5
    Maybe the 10.0.3 update fixed the issue... not sure, but thanks everyone.
     

Share This Page