iPhone 7 Plus camera issues

Discussion in 'iPhone' started by nirhend, Dec 16, 2016.

  1. nirhend macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #1
    Hi,

    I have a 7 Plus 128GB, OS 10.2.

    I noticed today that sometime when I open the camera app in "Photo" mode the view is blurred, stuck and try to focus really slow. Going to "Portrait", "Video", "Pano" or other modes other then "Photo" or "Square" works fine. But these two just dont.

    See my reproduce video:



    I called apple support, was told to reset to factory settings and then restore.

    What do you think? is this common? What is the best solution?

    Please note that in the past week I took a lot of pictures with no issue, it just started today.

    Thanks!
     
  2. Newtons Apple macrumors Core

    Newtons Apple

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Location:
    Jacksonville, Florida
    #2
    Others have reported this issue in this forum. Take it to Apple and demonstrate, they should replace
     
  3. nirhend thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #3
    Unfortunately there is no AppleStore in my country, sending it to the authorized reseller will take days until replacement will arrive.

    Also, in several threads it seems that people complain on this issue even after replacement
     
  4. SSAJ macrumors 6502

    Joined:
    Aug 30, 2016
  5. gaymerraver macrumors member

    gaymerraver

    Joined:
    Sep 14, 2016
    Location:
    Essex/London
    #5
    Cant you do a send in replacement? Usually takes atound 7-10 working days.
     
  6. Newtons Apple macrumors Core

    Newtons Apple

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Location:
    Jacksonville, Florida
    #6
    I would start the process to get it replaced unless you want to live with it.
     
  7. nirhend thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #7
    I'll contact them on Sunday and see what can be done.
    It's a bummer as last week I was in UK and could get it replaced in store :(
     
  8. Newtons Apple macrumors Core

    Newtons Apple

    Joined:
    Mar 12, 2014
    Location:
    Jacksonville, Florida
    #8
    Sorry and hope you get it sorted out.
     
  9. nirhend thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 13, 2012
    #9
    I had this resolved.
    1. Did a full iCloud backup
    2. Got the device into DFU mode
    3. Connected to iTunes and did a clean iOS 10.2 install
    4. Did a full iCloud restore.

    Issue seems to be fixed.

    I had several more strange behavior using the device since 10.2 upgrade. Apple support that OTA upgrade might cause a buggy copy of the OS which can cause this.
     
  10. nkawal macrumors regular

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Location:
    NYC
    #10
    Got my phone about 4 days now and immediately upgraded to 10.2 before restoring. As soon as I opened the camera and tried a portrait a message popped up saying that it was a beta and if I'd like to try it. I did but have noticed that the quality of pics aren't that good in portrait or regular. Auto focus seems to take a long time
     

Share This Page