Is the 10.5.3 Update Working Well for You?

Discussion in 'macOS' started by IJ Reilly, May 28, 2008.

?

Is the 10.5.3 Update is Working Well for You?

  1. Yes

    257 vote(s)
    86.0%
  2. No

    42 vote(s)
    14.0%
  1. IJ Reilly macrumors P6

    IJ Reilly

    Joined:
    Jul 16, 2002
    Location:
    Palookaville
    #1
    A simple yes or no should suffice in most cases. This is not the place for reporting "I am downloading it now," or any other discussion of the update, other than:

    • If the update successfully fixes an issue you had with a previous version of Leopard, post a brief explanation.
    • If it does not address a problem which Apple says it should fix, post a brief explanation.
    • If it causes any new issues, post a brief explanation.

    Otherwise, simply select "yes" or "no" in the poll!

    For reference, these are the issues the 10.5.3 update are intended to address:

    http://support.apple.com/kb/HT1141
     
  2. atb12688 macrumors newbie

    Joined:
    May 28, 2008
    #2
    It doesn't fix the Starcraft issue related to gfx drivers. I don't see anything other than that.
     
  3. Domofloge macrumors regular

    Domofloge

    Joined:
    Jan 5, 2008
    Location:
    New Jersey
    #3
    Well, so far I am happy with the update.. Using 10.5.2, safari acted a little sluggish at the start-up.. post update it is running much smoother..

    Also, the start/boot time is a little faster than the prev. version of OS X..

    More updates to come after running 10.5.3 for a few days. :D
     
  4. atb12688 macrumors newbie

    Joined:
    May 28, 2008
    #4
    At first things seemed slow (first 2 minutes or so), maybe kernel updating or something, but soon after everything was flying again.
     
  5. Jolly Jimmy macrumors 65816

    Jolly Jimmy

    Joined:
    Dec 13, 2007
    #5
    The update has broken my mail! I have 2 hotmail accounts, one of them is now empty and "get mail" just doesn't work at all.
     
  6. Penny Burnet macrumors newbie

    Joined:
    May 6, 2008
    Location:
    Jackson, MS
    #6
    Spotlight Issue

    The new update fixed my spotlight issues.

    Spotlight would not reindex my external-networked hard drive.

    This worked. I am so excited!!!!
    :D:D:D
     
  7. twoodcc macrumors P6

    twoodcc

    Joined:
    Feb 3, 2005
    Location:
    Right side of wrong
    #7
    well it appears to have totally screwed up my mac pro. i can't even boot up! i have 4 hard drives, and somehow, all the permissions got messed up. i tried to restart, and it now it can't boot up!
     
  8. wordmunger macrumors 603

    wordmunger

    Joined:
    Sep 3, 2003
    Location:
    North Carolina
    #8
    It's fine. I haven't noticed any differences one way or another.
     
  9. Copperheed macrumors newbie

    Joined:
    May 20, 2008
    #9
    My xvid's suddenly seems to be running with some framedrops in VLC after the update on my MBA... Anyone else with this issue? This happens even though VLC is the only app running, and reboot didn't help.
     
  10. Palladium macrumors member

    Joined:
    Jan 2, 2006
    Location:
    Northern Ireland, UK
    #10
    No problems with downloading and installing (it was the 198 MB variety of download for a CD MacBook running 10.5.2). On the basis of 3 goes at shutting and opening the lid of the MacBook, I'm extremely happy to report that it is now picking up my WiFi network everytime. It used to do that in 10.4 but lost the ability when I upgraded to Leopard about a month ago. In Tiger it would find the signal better than 9 times out of 10. Until tonight (UK time), Leopard had reversed that.
     
  11. Ritte macrumors regular

    Joined:
    Sep 14, 2007
    #11
    I still have problems with airport drop-outs!:mad:
     
  12. veeco3110 macrumors 6502

    veeco3110

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    brick nj
    #12
    it ruined my airport for my imac. i had good signal (5 bars) for my wifi in my house, now after the update i have 1 bar and my internet is slow as balls...
     
  13. xraydoc macrumors demi-god

    xraydoc

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Location:
    192.168.1.1
    #13
    Thumbs up here on my MacBook. So far, so good.
    I'll install it on my Mac Pro and my wife's machine tomorrow.
     
  14. mikelcroft macrumors regular

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Location:
    USA
    #14
    Well, my time machine backup (time capsule) has been "preparing" since I installed and rebooted about an hour ago.
    Other than that, haven't noticed anything different.

    edit: it's now started backing up normally. :)
     
  15. wilfried macrumors member

    Joined:
    Jan 9, 2008
    #15
    The update went without a hitch, and everything thus far works fine.

    I wasn't having any real problems, so I haven't noticed much of a change.

    It did fix one bug that I've noticed. Before the update, if I went into Time Machine and deleted a file, Expose would lose it's settings, ie the function keys and side buttons on Mighty Mouse I had set would no longer work and would have to go into Preferences to reassign the keys. Now, the settings stay put. A small but welcome fix.
     
  16. kiwi_the_iwik macrumors 65816

    kiwi_the_iwik

    Joined:
    Oct 30, 2001
    Location:
    London, UK
    #16
    Using a G5 20" 2GHz, I still have a few issues, even after repairing permissions:

    • eyeTV 3 now drops frames like a crazy - I use it in conjunction with an eyeTV200 FireWire box, and television's virtually unwatchable now...
    • some applications have to be force-quit before attempting to run them a second time successfully - (Mail and Safari are examples of two)
    • although boot times are much reduced, I'm getting a lag in Safari when browsing. It's a speed up-slow down thing... (wasn't as bad in 10.5.2)
    • repairing permissions are giving me all sorts of issues - some cannot be repaired or resolved. THAT'S new...

    But on a brighter note, iChat's much more zippy...! Will put it through it's paces with my USB audio adaptor and video chat today...

    :)
     
  17. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #17
    No problems on this end with the updates, so I haven't noticed much of a change either.

    In fact, I ran my Time Machine on both BlackBook and Mac Pro 3.0 and they both worked like a charm.

    I've noticed that Safari seems to be a bit slow, going from page to page, but it's about 1-2 seconds of delay, so maybe it's just me. :cool:
     
  18. eligus macrumors newbie

    Joined:
    May 28, 2008
    #18
    My computer isn't starting up as a result of 10.5.3
     
  19. Petey05 macrumors newbie

    Joined:
    May 2, 2008
    #19
    10.5.3 breaks Starcraft (Carbon) for Macbooks.
     
  20. northernmunky macrumors 6502a

    northernmunky

    Joined:
    Jan 19, 2007
    Location:
    London, Taipei
    #20
    I got the 460Mb+ update for my MBP 2.4ghz 4Gb.

    Overall some tasks seem much smoother but saying that, after the update my Final Cut 6.03 re-profiled for RT Extreme (as would be expected after a graphics driver update) but now FCP is having trouble playing back my footage and sometimes just starts flashing the same frame over and over again. Doesnt fix until I restart FCP (or sometimes have to force quit)... which I've done three times since the update.

    ...and just now as I was force quitting FCP for the fourth time and skipped spaces to write my MacRumours comment... it had my MBP's very first KERNEL PANIC! Oh yes... :mad:

    I've just re-wrote this message again and am now doing the whole permissions rigmarole! <grumpy>
     
  21. acquinn macrumors newbie

    acquinn

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Location:
    Portland, OR
    #21
    workin' great!

    10.5.3 works great foR me! my login times seem faster...
     
  22. Soulstorm macrumors 68000

    Soulstorm

    Joined:
    Feb 1, 2005
    #22
    Starcraft is working well for me with 10.5.3.
     
  23. HawaiiMacAddict macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Location:
    On one of my Macs of course
    #23
    Aloha everyone,

    I updated both my iMac and MacBook Pro with no problems. I had one issue fixed by this update, which makes me ever so grateful to the fine folks at Apple!

    My issue was with Spaces. Whenever I fired up any Adobe apps (in space 4), then switched to Safari (space 1), my email (space 2), MacTheRipper/Toast/DVD Player (space 3), then switch back to any of the Adobe apps (Photoshop/Dreamweaver/Adobe Insider etc...), the app-specific toolbars were either grayed-out or not visible. I was previously forced to switch to another space then back to space 4 to see the toolbars. This only happened with my Adobe apps, but it does not happen now.

    HawaiiMacAddict
     
  24. mckyvlle macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 21, 2007
    Location:
    London, UK
    #24
    So far so good here. :)

    I used the combo updater. Software Update says my MacBook needs the 430MB update.
     
  25. ASFx macrumors regular

    Joined:
    Feb 24, 2008
    #25
    Im very happy with the update. It improved my geekbench score nearly 1000 points.
     

Share This Page