OS X 10.4.4—Bugs?

simplyguitarded

macrumors newbie
Original poster
Jul 6, 2005
6
0
Noticed any bugs on the new OS yet? I don't know about you guys, but on my PowerBook, I've found two so far. First is in Safari: Won't let me close any windows at all except when quitting. Second is in Finder in Column View: Finder quits then relaunches when I click on a file and the preview is about to appear. Anyone else get the same problems? Be cautious about loading the new OS.
 

iMeowbot

macrumors G3
Aug 30, 2003
8,634
0
I'm not experiencing the Safari problem you describe. I did run into the Finder preview crash, it was caused in my case by the incompatibility between QuickTime 7.0.4 and Flip4Mac 2. I solved that problem by going back to an older Flip4Mac version.
 

bursty

macrumors 65816
Jan 31, 2004
1,001
3
On my 15" PB, none of the problems you mentioned. I verified and repaired permissions right after I installed 10.4.4, you might want to do the same. :)
 

mrichmon

macrumors 6502a
Jun 17, 2003
873
3
PHP has been unable to connect to MySQL on the localhost. It seems that the 10.4.4 update has installed a new version of php. The version of php installed under 10.4.3 was able to find the MySQL local connection socket under the file /tmp/mysql.sock.

Under 10.4.3, my /etc/php.ini file included the line
Code:
mysql.default_socket =
After updating to 10.4.4 my installation of MediaWiki (implemented in php) failed to connect to the MySQL database until I changed the line in /etc/php.ini to read
Code:
mysql.default_socket = /tmp/mysql.sock
 

bigboy99

macrumors 6502
Nov 12, 2005
406
0
Sarasota, FL
bursty said:
On my 15" PB, none of the problems you mentioned. I verified and repaired permissions right after I installed 10.4.4, you might want to do the same. :)
Did the same, and added ram up to 2 GB. No issues.
 

MacNut

macrumors Core
Jan 4, 2002
22,033
8,363
CT
I know the bluetooth updater killed my bluetooth.

I don't use it but still
 

howesey

macrumors 6502a
Dec 3, 2005
535
0
mrichmon said:
PHP has been unable to connect to MySQL on the localhost. It seems that the 10.4.4 update has installed a new version of php. The version of php installed under 10.4.3 was able to find the MySQL local connection socket under the file /tmp/mysql.sock.

Under 10.4.3, my /etc/php.ini file included the line
Code:
mysql.default_socket =
After updating to 10.4.4 my installation of MediaWiki (implemented in php) failed to connect to the MySQL database until I changed the line in /etc/php.ini to read
Code:
mysql.default_socket = /tmp/mysql.sock
PHP and MySQL working fine here.

MySQL 4.1.3-beta
PHP 5.0.4
Apache 1.3.33
 

Nitrocide

macrumors 6502
Sep 24, 2005
265
0
Bristol, UK
Well. i have no idea what happened here in Logic Pro 7.

Most of My apps look like this though. The white areas are meant to be filled (buttons partly, the main area is the environment). dont really understand what happened really :confused:

Any ideas on what went wrong/ what to do?

Rubin.

(Rev. A. Dual 2.0 PM G5, BTW)

 

maz94protege

macrumors member
Dec 6, 2005
51
0
well with all new upgrades and updates there are always a few bugs...as far as the bluetooth, im sure Apple Support you can call and a tech will walk you through gettin it reconfiged. If you look at the new imac specs 10.4.4 is showing it has BT and it works, its just a setting problem mostlikly....or needs a newer driver update for it.

im still lenient on weither or not ima try to get a new imac with intel until this bug in 10.4.4 gets fixed
 

howesey

macrumors 6502a
Dec 3, 2005
535
0
Nitrocide said:
Well. i have no idea what happened here in Logic Pro 7.

Most of My apps look like this though. The white areas are meant to be filled (buttons partly, the main area is the environment). dont really understand what happened really :confused:

Any ideas on what went wrong/ what to do?

Rubin.

(Rev. A. Dual 2.0 PM G5, BTW)

http://i3.photobucket.com/albums/y70/lollipopharold/Picture1.jpg
Interesting.

Oh, and it is not a new OS, it's bug fixes for Tiger. So your system should be more stable.
 

howesey

macrumors 6502a
Dec 3, 2005
535
0
Nitrocide said:
Well. i have no idea what happened here in Logic Pro 7.

Most of My apps look like this though. The white areas are meant to be filled (buttons partly, the main area is the environment). dont really understand what happened really :confused:

Any ideas on what went wrong/ what to do?

Rubin.

(Rev. A. Dual 2.0 PM G5, BTW)

http://i3.photobucket.com/albums/y70/lollipopharold/Picture1.jpg
Just shown my tutor at uni, he has had the same with Logic 6 when Apple updated Panther.
 

Diatribe

macrumors 601
Jan 8, 2004
4,229
23
Back in the motherland
simplyguitarded said:
Tried the permissions stuff. It still has both the problems. This is really quite strange.
You might want to try and trash the plist files and see if this helps. (This will reset your prefs for those apps! so just remove them first and don't delete them entirely until you know that this solves your problem.)
 

millerrh

macrumors 6502
Sep 14, 2005
463
31
my bluetooth updater is just sitting here idle. not sure what is going on. Doesn't seem to want to do anything...
 

dr_lha

macrumors 68000
Oct 8, 2003
1,589
1
I've found one major problem with 10.4.4. They changed NFS mounted drives so they are no longer mounted in:

/private/automount

but rather

/private/var/automount

The trouble is that my G5 has its home directory mounted via NFS (as I'm in a shared environment with other UNIX machines, not all Macs). This isn't a huge issue, as the NFS mounts are usually have a "proper" path as well such as /home/, but it turns out that the keychain uses the whole /private/automount path.

The result is, my keychain is now unusable!

Trying to fix it right now!

EDIT: Oh and Spotlight is now reindexing all the NFS drives because they have moved. D'oh!!!

EDIT2: I deleted my login keychain and recreated it. That seemed to fix it. Annoying though as I've now lost all my web passwoods. :(
 

Nitrocide

macrumors 6502
Sep 24, 2005
265
0
Bristol, UK
howesey said:
Just shown my tutor at uni, he has had the same with Logic 6 when Apple updated Panther.

Thanks for going to the trouble :)

Just guna reinstall i guess, see if it works! pretty unimmpressed, 10.4.3.update screwed my maxtor drive. lost so much stuff. would have thought for two such large franchise' (logic and maxtor) apple would have tested or found these problems way before release of the updates =5.

Ah well.
 

Similar threads

Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.