PCs GTX285/275/260/295 working in any MacPro....

Discussion in 'Mac Pro' started by netkas, May 27, 2009.

  1. 10THzMac macrumors 6502

    Joined:
    Dec 17, 2007
    #76
    netkas - just to appease my curiosity, how did you find that ftp site? I have looked repeatedly for links from the evga pages and their is no mac link, just endless references to the CD. Well found!

    Added in edit: (now I see this is a link posted to the evga forums site that you are told about in the docs)these drivers are noticeably better. I am getting modest improvements in most of the OpenGL scores apart from 2.1. Both my monitors are now working - one off the 285 and one off the 8800.

    peskaa - worth trying out to see if it solves your problem?

    Here is a multiGPU CUDA example showing the PC 285 running more than twice the speed of the 8800. (82263 sums per sec vs 35203).

    My Mac version is supposed to arrive today so we will see what wins. Official Mac vs PC + netkas clever tool.
     

    Attached Files:

  2. peskaa macrumors 68020

    peskaa

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Location:
    London, UK
    #77
    Trying to install the NVIDIA drivers from the 285 (downloaded from EVGA) and I'm getting the following:


    [EDIT: Found the problem, can't install straight off a disc, have to drag DMG to desktop before mounting]
     

    Attached Files:

  3. 10THzMac macrumors 6502

    Joined:
    Dec 17, 2007
    #78
    So have had a few hours to play with Mac side, get over initial concerns and compare with the PC card in same machine. Seems that Mac and PC 285 are performing very similarly, provided you get the Mac version running at full speed within a 3D app. Mac seems to have slight edge, but goes into low power mode a bit too readily with current software, and this seems to skew some perf benchmarks. My 08 Pro has not blown up despite running both 285s for 5 hours. Only sys difference is link speed of 2.5 for PC card. So both are up, and netkas' injector for the PC 285 is cooperating with the Mac 285 EFI boot. Just to prove you can have two in a Pro:
     

    Attached Files:

  4. NonBorn macrumors newbie

    Joined:
    Aug 15, 2008
    #79
    How do you power them??Its the only question I have because I want to keep my 8800GT or another gtx285 to drive more than 2 monitors...
     
  5. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #80
    Second PSU in the second ODD bay.
     
  6. peskaa macrumors 68020

    peskaa

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Location:
    London, UK
    #81
    No change for myself with the EVGA drivers, same crash log. There seems to be some kind of difference with the GTX 275 that is simply not addressed at the moment.
     
  7. lannister80 macrumors 6502

    lannister80

    Joined:
    Apr 7, 2009
    Location:
    Chicagoland
    #82
    Is it really that power-hungry? People are running dual 4870s with no trouble, right?
     
  8. peskaa macrumors 68020

    peskaa

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Location:
    London, UK
    #83
    A GTX 285 requires two power feeds, so two of them need four. A Mac Pro by default can provide two.
     
  9. 24usedtorock macrumors regular

    Joined:
    Apr 26, 2009
    #84
    Anyone with World of Warcraft benchmarks yet, please?
     
  10. tezro macrumors regular

    tezro

    Joined:
    Sep 7, 2007
    #85
    On barefeats there is.
     
  11. thepawn macrumors 6502

    thepawn

    Joined:
    May 27, 2009
    #86
    If I lose the overclocking in the BIOS I'll be alright, I'll still have paid less then the mac-certified one.

    EVGA refers to their overclocked card as "superclocked" in their product line, its going for about $350.
     
  12. nasabaer macrumors member

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #87
    Hmm tried the Netkas Injector with the new drivers from EVGA - no go - still a black screen after startup. Tried both DVI Connectors - it remiains black.
    Card is an PNY gtx 285
     
  13. 10THzMac macrumors 6502

    Joined:
    Dec 17, 2007
    #88
    Power - to sum up for those several questions.

    1. The Mac Pro has indeed got two connectors on board for PCI power. Each 285 needs 2, and I can confirm the Mac version ships with two of the needed cables..

    2. To get four in total, right now I am sourcing the second two from an external ATX PSU that is sitting on my case.

    3. Prior to yesterday I had an 8800+PC285, and the third supply was being routed from the optical bay. I have not yet tried to see if I can get the extra two from optical, though I think an older post by Cindori said it could be done.

    4. I believe you can put a small extra PSU in optical as well, though I did not try that.

    I am disappointed and baffled to see that others still have trouble with a 285 and 275. I have a 260 in another machine that was not working with the May drivers and will try it with the June ones next week. This is probably a matter for netkas. You could try CoreVidia as well. The fact that some 200s that are not 285s do not work could be attributable to PCI ID matching (I had to add 285 ID to CoreVIDIA plist) but with a 285 not working it has to be something else - I suggest people look at NVCAP. One trick is to use nvflash to dump the rom and then use nvcap maker on that file to get a candidate for nvcap? To be quite honest I really do not know what I am doing - lots of blundering about in the last few weeks.
     
  14. Gnorkie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #89
    I'm asking to netkas and anyone else who can help me.

    I'VE GOT A QUADRO FX 4800 PC VERSION.

    How can I make it work into a Mac Pro? (3,1 version, 2008)

    netkas injector is enough? For SURE? I don't want to burn a 1800$ card....

    Please :)
     
  15. netkas thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #90
    shouldnt burn a card, has a good chance to work, try and report.
     
  16. Gnorkie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #91
    it's that "shouldn't" that I don't really like.....

    It's a 1800$ card man!
     
  17. netkas thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #92
    then put it under the glass and hang on a wall.
     
  18. Gnorkie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #93
    I'm going to sell it for 1000€.... much probably.
    But I'll have to buy the Mac version after that.....

    Making it work, would safe about 500€.... but burning it..... I would loose 1000€.... understood?

    I'm thinking hard about trying......

    You've made a GREAT work anyway ;)
     
  19. MacVidCards Suspended

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Hollywood, CA
    #94
    It should totally be flashable.

    Are you in Los Angeles by chance?
     
  20. Gnorkie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 3, 2009
    #95
    Talkin' to me?

    Haha I'm quite far away.... Italy. Why?
     
  21. 10THzMac macrumors 6502

    Joined:
    Dec 17, 2007
    #96
    netkas' injector is really pretty passive and having fired it up with two different 200-series cards I have not seen it do anything nasty.
     
  22. peskaa macrumors 68020

    peskaa

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Location:
    London, UK
    #97
    Alright, I've got a 2600XT installed in Slot 3 now.

    When the 2600XT alone is powered, I get signal. When I plug the GTX 275 in (running 2600XT and the 275) OS X will boot as far as the blue screen and then hang.
     
  23. netkas thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Oct 2, 2007
    #98
    can u boot with monitor plugged only into 2600xt ?

    then chek sys profiler/graphics and connect display to 275
     
  24. 10THzMac macrumors 6502

    Joined:
    Dec 17, 2007
    #99
    Oh poo. I will try my 8800+260 with the latest drivers tomorrow and see if I can spot anything. Meantime I would pester netkas.

    So before netkas updated his stuff I was using CoreVidia (update to nvdarwin)

    http://forum.osx86tuga.com/index.php?showtopic=55

    has a link. You might need to edit the plist to have the 275 PCI ID. This is how I got my cards injected under Snow seed. I have not tried it with 10.5.7 as netkas thing worked for me.
     
  25. peskaa macrumors 68020

    peskaa

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Location:
    London, UK
    #100
    That's what I was trying - 23" & 30" displays connected to the 2600XT, GTX 275 powered but no displays connected.
     

Share This Page